Erősödő forgalom a fürdővárosban

2024.03.03. 11:30

Hévízen a korábbiaknál több vendégéjszakát regisztráltak az év elején

Villámrajtot vett 2024-ben Hévíz turizmusa, s az előrejelzések szerint a pozitív tendencia folytatódik az év során. A külföldi vendégek közül a csehek, az osztrákok és a németek dominálnak, a magyar és a nemzetközi közönség pedig nagyjából fele-fele arányban érkezik a fürdővárosba.

Péter B. Árpád

Hévízre egyre többen érkeznek, a fürdőváros lassan visszatér a válságok előtti ritmusra

Fotó: Hévíz

Januárban az elmúlt évekhez képest több vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, és ez a tendencia februárban is folytatódott. A szállodaigazgatók és a város turizmusában dolgozók egybehangzóan azt mondják: ez az esztendő további erősödést hozhat.

Nem látunk sokkal előre ezen a téren, mert picit átalakultak a trendek, s ma már úgymond hirtelen, gyors foglalások érkeznek, akár néhány nappal az utazás megkezdése előtt – szögezte le Papp Gábor polgármester. – Korábban hozzászoktunk, hogy jobban tervezhető volt akár hosszabb időszak is, ettől függetlenül a számokból azt látjuk: tovább emelkedik a vendégéjszakák száma s ezáltal az ide látogatók költése is, ami minden vállalkozásnak és valamennyi turisztikai szereplőnek jó lesz.

Papp Gábor: Azt látjuk, tovább emelkedik a vendégéjszakák száma s ezáltal az ide látogatók költése is
Fotó: PBÁ

A rendelkezésre álló országos adatok szerint Bálint-nap, illetve az egész hét jelentős forgalmat eredményezett. 

A legnépszerűbb települések listáját a februári számokat tekintve ismét a fürdővárosok, vagyis Hévíz és Sárvár vezeti. A top 3-ban a hazai vendégeket illetően Zalakaros, a külföldiek körében pedig Bük lett dobogós.

Országosan is erősödik a turizmus, erre utal, hogy a KSH friss jelentése szerint a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az összes bruttó árbevétel 34,8 milliárd forint volt januárban, ami 8,4 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. A Balaton térségében is nőtt a vendégéjszakák száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában