Népszavazást tartanának

2024.03.13. 15:01

Eltöröltetné a Jobbik-Konzervatívok a kamarai hozzájárulást

A nagykanizsai Vásárcsarnok főbejáratánál dr. Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője "Töröljük el az 5000 forintos kötelező kamarai hozzájárulást!" címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán.

Benedek Bálint

A politikus elmondta: 2023-ban indította el népszavazási kezdeményezését a kereskedelmi és iparkamarai kötelező éves 5000 forintos regisztrációs díj eltörlése érdekében. A népszavazásra kerülő kérdés így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kelljen a gazdasági kamarai közfeladatok ellátásához kötelezően kamarai hozzájárulást fizetni?"

Szerinte ezt az összeget a Parragh László vezette kamara jó szívvel elveszi, illetve bekéri a vállalkozóktól. Cserébe azonban a vállalkozások semmilyen segítséget nem kapnak és nem is várhatnak érte. Dr. Lukács László György beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban több kísérletet tett a parlamentben ennek eltörlésére, ám világosan látszódott: a kormányban nincs akarat. Nem volt más választási lehetősége, mint a népszavazási kezdeményezés. A Nemzeti Választási Bizottságnál, a Kúriánál, illetve az Alkotmánybíróságnál hosszú jogi csatározás után ez a kezdeményezés "átment", így az elkövetkezendő nem egészen 120 napban 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy népszavazást lehessen ebben a kérdésben tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában