Soron kívül

2024.03.20. 16:00

Elfogadták a város költségvetési rendeletét Zalalövőn

Az eredetileg megjelölt összegekhez képest néhány millió forinttal csökkentette a közös önkormányzati hivatal, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a saját tervezett 2024. évi kiadási előirányzatait is Zalalövő város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Zalalövő madártávlatból.

Fotó: Győrffy István

A képviselő-testületet még az elmúlt héten hívta össze a város polgármestere, a soron kívüli ülés fő napirendi pontja pedig a 2024. évi költségvetés elfogadása volt. A büdzsé tervezetének átdolgozása a tartalékkeretet jelentősebb mértékű növelésére is lehetőséget teremtett, ami a városatyák véleménye szerint nemcsak a városüzemeltetés egyik alapfeltétele, de egyben az intézmények biztonságos működtetésének garanciája is.

Több pénz jut az egészségügyi központ felújítására

A képviselőtestület februárban egyszer már tárgyalt az idei költségvetésről, ám akkor a városatyák úgy látták, hogy a költségek csökkentése érdekében át kell dolgozni a közös önkormányzati hivatal által benyújtott tervezetet. Ez időközben meg is történt, s az átvezetett módosításokkal – például a megüresedett karbantartói státusz be nem töltésével, egy kulturális foglalkoztatotti álláshelyről való lemondással, valamint eszközbeszerzések és egyes dologi kiadások elhagyásával – tízmillió forintos nagyságrendet tudnak megtakarítani. Mintegy 5,5 millió forinttal növelniük kellett ugyanakkor az egészségügyi központ felújítására szánt összeget, s a már említett tartalékkeret nagyságát is több mint négyszeresére emelték, illetve kis mértékben ugyan, de bővíteni tudták a civil szervezetek támogatására szánt célelőirányzat összegét is.

A költségvetési főösszeg ezekkel a változtatásokkal 952,2 millió forintra csökkent. Gyarmati Antal polgármester a napirendi pont megtárgyalása során elmondta, hacsak előre nem látható körülmény közbe nem szól, a városnak nem lesz szüksége likviditási célú hitel felhasználására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában