Megnyílt az idei piaci szezon

2024.03.23. 17:30

Ebben az évben is várja vendégeit a gyenesdiási rendezvénytér

Megnyitotta tizenharmadik szezonját a gyenesdiási Első Balatoni Hal- és Termelői Piac, ahol többek között kézműves élelmiszerek, frissensültek s kiváló nedűk csábítják a vásárlókat, egészen Szent Mihály napjáig.

Péter B. Árpád

Az óvodások tavaszköszöntő-piacnyitó műsora hatalmas sikert aratott

Fotó: Péter B. Árpád

A nyitányt – szokás szerint – a húsvéti készülődés jegyében rendezték, s Kerekes Zoltán, a három nyugat-balatoni falu plébánosa is arra hívta fel a figyelmet mielőtt megáldotta az oltóvesszőket s a jelenlévőket: a tavasz az élet örömét hozza el az embernek, és ehhez kapcsolódik az évszak két legfontosabb ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, amelyen Jézus fogantatására emlékezünk, s a húsvét.

Kerekes Zoltán atya Isten áldását kérte a piactérre, az ott árusítókra és a látogatókra
Fotó: Péter B. Árpád

Utóbbi „abban erősít meg bennünket, hogy az élet nem múlik el, mindig újjászületik, sőt: több lesz bennünk magunkban is, már persze ha ezt így akarjuk”, fogalmazott Zoltán atya, aki a helyi értékeket felsorakoztató piactérre, illetve az ott árusítokra, a termelőkre, kereskedőkre is kérte a Jóisten áldását.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere emlékeztetett: ez nemcsak piac, hanem rendezvénytér is, amely időről időre megtelik élettel, s az elmúlt években belakták a helyiek, a vendégek és azok a térségi gazdálkodók, akik itt kínálják minőségi portékáikat. Mint mondta, akik ide látogatnak, azok egészséges helyi termékeket keresnek s élvezik a vidám közösségi hangulatot. Őket hétről hétre – majd pünkösdtől napról napra – számos program szolgálja, egészen a zord idők beálltáig.

Gál Lajos: A jelenből építkezik a jövő, így idénre is tervezünk fejlesztéseket
Fotó: Péter B. Árpád

– A jelenből építkezik a jövő, így idénre is tervezünk fejlesztéseket – jelentette be Gál Lajos. – Térkővel látjuk el a színpad előtti területet s parkolót is létrehozunk, vagyis nem áll meg az élet, a fejlődés. Azon dolgozunk, hogy akik ide érkeznek, örömteli pillanatokat éljenek át, s remélem, a termelők, a kereskedők és a vendéglátók 2024-ben is sikeres szezont zárnak majd.

A piacnyitón az óvodások vidám műsorát szakmai előadások, bemutatók követték, végül a vendégek a Gyenesdiási Dalárda tavaszköszöntő programjában gyönyörködhettek.

A szülők, nagyszülők, rokonok megörökítették a kicsinyek produkcióját
Fotó: Péter B. Árpád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában