A köz szolgálatában

2024.03.21. 19:00

Büszkék lehetünk rájuk, mintát adnak a környezetük számára

A nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesült zalaegerszegieket köszöntötték csütörtökön a városházán.

Arany Gábor

Kiss Gábor, Vigh László, dr. Sifter Rózsa, dr. Tóth László, dr. Tihanyi Mariann, Balaicz Zoltán, dr. Bujtor Zoltán

Fotó: A szerző

Ezek az elismerések azt is mutatják, hogy közösségünk erős, hiszen számos olyan polgárunk van, aki fontosnak tartja a köz szolgálatát, dolgozzon bármely területén az életnek, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Mindannyiunk számára fontosak azok az emberek, akik olyat alkotnak, amire büszkék lehetünk, mintát adnak a környezetük számra, a kitüntetettek ilyenek, köszönet és hála illeti őket ezért, mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

Március 15-e alkalmából dr. Sifter Rózsa főispán a Honvédelemért kitüntető cím babérkoszorúval ékesített fokozatát, valamint Batthyány Lajos-díjat vehetett át. Ez utóbbi kiemelkedő életmű elismeréseként annak a személynek adományozható, aki a Miniszterelnökség feladatainak megvalósítását, különösen a Kormány és szervei döntéseinek előkészítését, a kormányzati tevékenység összehangolását, a Kormány és más szervek, valamint a társadalom civil szervezetei közötti együttműködés fejlesztését kiemelkedő tevékenységével elősegítette. A díjat évente csak egy személy kaphatja, a Miniszterelnökség adhatja 

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kiss Gábor történész-könyvtáros, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Magyar Könyvtárosok Egyesületének korábbi alelnöke, Zalaegerszeg és Zala vármegye könyvtárainak fejlődését szolgáló, illetve a helyi kulturális és közösségi életet gazdagító pályafutása elismeréseként.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Bujtor Zoltán belgyógyász, diabetológus és klinikai farmakológus, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház II. számú Belgyógyászati Osztályát vezető főorvos, a diabetológia területén végzett több évtizedes szakmai munkája, a cukorbetegség gyógyítása terén elért eredményei elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetés vehette át dr. Tihanyi Mariann is, Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház minőségügyi
orvosigazgató-helyettese, genetikai laboratóriumi főorvos részére, a vármegyei egészségügyi ellátás hatékony fejlesztése és a minőségbiztosítás területén évtizedek óta elkötelezetten végzett munkája elismeréseként. 

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Tóth László, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város volt önkormányzati képviselője, az egykori Zala Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője a polgári, keresztény, nemzeti értékek képviselete iránt elhivatott közéleti tevékenysége, valamint magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

Ugyanezt a kitüntetést kapta a ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bali József (aki nem tudott részt venni a városházi rendezvényen) a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem területén több évtizede eredményesen végzett munkája elismeréseként.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában