35 éves jubileum

2024.03.15. 18:00

A várossá nyilvánítás évfordulóját ünnepelték Letenyén - fotógaléria

A település várossá nyilvánításának 35 éves jubileumát ünnepli idén Letenye közössége. Az évfordulós megemlékezést pénteken, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott koszorúzást követően tartották.

Gyuricza Ferenc

Mikóné Farkas Ildikó, Farkas Szilárd és dr. Pálfi Dánes közösen koszorúzták meg a Kossuth emlékoszlopot

Fotó: Gyuricza Ferenc

A márciusi események kapcsán a kastélyparkban álló Kossuth emlékműnél a város alpolgármestere, Mikóné Farkas Ildikó mondott beszédet, míg műsort a helyi Andrássy Gyula Általános Iskola tanulói adtak. Az ünneplők ezt követően vonultak át a Fáklya Művelődési Ház színháztermébe, ahol először Farkas Szilárd polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Nemcsak a várossá nyilvánítás körülményeiről emlékezett meg, de az elmúlt 35 év eredményeit is részletesen ismertette.

Farkas Szilárd a jubileumi ünnepségen 
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Sok küzdelem, siker és kudarc, öröm és bánat van mögöttünk, de számos feladat is áll még előttünk a jövőben – folytatta a polgármester. - Továbbra is valljuk, hogy dinamikusan, lendülettel haladni – még ha most lassabban is, és kevésbé látványosan – csak a helyi közösség, párthovatartozástól független, aktív összefogásával, alulról építkezve, az érdekeltek és gazdasági szereplők bevonásával, a döntéshozók segítségével, támogatásával tudunk.

Emberléptékű település, ahol rendelkezésre állnak a minőségi élet feltételei

Az ünnepség szónoka dr. Pálfi Dénes, a város díszpolgára volt, aki először ugyancsak a társadalmi összefogás fontosságát hangsúlyozta, majd beszélt a személyes kötődéseiről és a dél-zalai térség mezőgazdaságban betöltött szerepéről, végül Letenyéről szólva úgy fogalmazott: emberléptékű település, ahol ismerik egymást az emberek, köszönnek egymásnak, segítik a rászorulókat. Dr. Pálfi Dénes szerint Letenye az a hely, ahol rendelkezésre állnak a minőségi élet feltételei.

Dr. Pálfi Dénes a jubileumi ünnepségen
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepség folytatásaként Farkas Szilárd az önkormányzat nevében ajándéktárgyakat adott át. Dr. Pálfi Dénesnek ezzel az évtizedes jó kapcsolatot köszönte meg a letenyei városvezető, míg dr. Ljubomir Kolarek perlaki polgármestertől a testvérvárosi partnerség további erősítését, illetve a jövőbeni határon átnyúló pályázati projektekben való együttműködést kérte. Ugyanezt reméli Letenye a másik horvát testvértelepülésétől, Ludbregtől is, ám annak polgármestere, Dubravko Bilic személyesen nem tudott jelen lenni az ünnepségen.

A program helyi művészeti csoportok műsorával folytatódott, majd zárásként a kastélypark udvarán elültették azt a mammutfenyőt, amit dr. Pálfi Dénes ajándékozott a városnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában