Reumatológusok találkoztak

2024.03.05. 10:30

A nyugat-dunántúli régióból érkeztek orvosok, szaktekintélyek Hévízre

Március 1-jén a Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő kultúrterme adott otthont a Magyar Reumatológusok Egyesülete Nyugat-dunántúli Szekciója tavaszi ülésének, mely egybeesett az intézetben rendszeresen megszervezett, a Pécsi Orvostudományi Egyetem által akkreditált orvostovábbképző tanfolyammal. Az eseményről Kiss Zsuzsanna, a hévízi kórház reumatológus szakorvosjelöltje számolt be lapunknak.

Zaol.hu

Akkreditált orvostovábbképző tanfolyam volt egyben a szekcióülés

Forrás: ZH

Dr. Holléné Dr. Mándó Zsuzsanna, a Szent András Reumakórház főigazgatója, intézményvezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót dr. Kulisch Ágota osztályvezető főorvosnak, az ülés szervezőjének, aki évek óta elkötelezett a helyi tudományos programok megrendezésében.
Az esemény vendégelőadói a Pécsi Orvostudományi Egyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikájának szaktekintélyei voltak. Dr. Czirják László professzor a rheumatoid arthritisben és egyéb gyulladásos reumatológiai kórképekben fellépő tüdőbetegségek diagnosztikájának fontosságáról és a terápiás újdonságokról adott minden résztvevő számára hasznos összefoglalót.

Ezt követően dr. Varjú Cecília professzor asszony emlékeztetett a rheumatoid arthritises betegek kardiovaszkuláris  (szív- és érrendszeri) érintettségére, és adott összefoglalót kezelésükre vonatkozóan. Dr. Tamaskó Mónika pedig a sarcopénia (izomerő- és izomtömeg-csökkenés) fogalmát és jelentőségét ismertette.

Dr. Kulisch Ágota a testtömegcsökkentő terápiák aktualitásairól beszélt, majd dr. Kiss Zsuzsanna foglalta össze a reumatológiában alkalmazott főbb gyógyszercsoportok kardiovaszkuláris hatásait és mellékhatásait.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ezen a borongós tavaszi napon szép számmal érkeztek orvosok, nem csak reumatológusok a Dunántúl több részéről is, és a színvonalas előadások mellett kellemes napot tölthettünk együtt Hévízen, írta dr. Kiss Zsuzsanna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában