Előadás a gyalogosan, a motorral, a kerékpárral, az elektromos rollerrel és a kismotorral közlekedőknek

2024.03.20. 13:00

A közlekedés szabályaira hívták fel a tanulók figyelmét

A Közlekedéstudományi Intézet pályázata tette lehetővé, hogy a Hevesi-iskola 7. és 8. évfolyamok tanulói egy gyalogosoknak, elektromos rollerezőknek, kerékpárosoknak és kismotorosoknak szóló előadáson vehettek részt.

Benedek Bálint

Lovkó Balázs a közlekedésbiztonságról beszélt a "hevesis" gyerekeknek, akik érdeklődéssel figyelték az interaktív előadását

Fotó: Szakony Attila

Az esemény a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség szervezésében valósult meg, amelynek részeként Lovkó Balázs rendőr százados, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési főelőadója a gyerekeket is érintő közlekedésbiztonsági szempontokról beszélt. A pályázaton nyert támogatást a polgárőrség a diákok oktatása mellett arra fordította, hogy a biztonságos közlekedéshez szükséges felszereléseket is biztosítson számukra.

Donáczy Dezső, a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség közlekedési referensének véleménye szerint a rendőrséggel való együttműködésük növeli az általuk szervezett oktatások eredményességét, hiszen a program célja az, hogy minél kevesebb gyereket érjen baleset.

Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója elmondta: a tavalyi évben szülői kezdeményezésre, a rendőrség közreműködésével minden "hevesis" diák már részt vett közlekedésbiztonsági előadáson. Ettől függetlenül fontosnak tartják a tanulók figyelmét felhívni a rájuk leselkedő közlekedési veszélyekre. 

- Az intézményünk folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a balesetek megelőzésére, ezért ebben a tanévben csatlakozott a rendőrség „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogramjához is - folytatta. - Ennek keretén belül az első osztályosok interaktív közlekedésbiztonsági foglalkozásokon szerepeltek a tanítókkal és a rendőrséggel együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában