Városmentő tervet dolgoztak ki

2024.03.08. 16:30

A KÉVE hévízi tagozata évenként egymillió turistára számít

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) továbbra is szorgalmazza, hogy a hévízi kifolyónál szabadstrandot alakítsanak ki.

Péter B. Árpád

Herold János és dr. Kálóczi Zsuzsanna mutatta be a cselekvési tervet

Fotó: Péter B. Árpád

Herold János, a KÉVE alelnöke arról beszélt, ez a szakasz Keszthely közigazgatási területén van, s egyesületük évek óta aláírásgyűjtést folytat, hogy mindez valósággá váljon. Reményét fejezte ki, hogy az illetékesek belátják: erre szükség van. Ez része a több lokálpatrióta által összeállított programnak is. Nevükben dr. Kálóczi Zsuzsanna leszögezte, városmentő és -fejlesztő cselekvési tervet dolgoztak ki.

Mint mondta, ennek legfőbb eleme, hogy biztosítsák a Hévízi-tó és környezete komplex védelmét, s ahol szükséges, szakszerű rehabilitációját, hogy visszaállítsák a város fényét. Ennek része a Széchenyi utca „ikonikus rózsatengerének” újjáteremtése is.

Szerinte szükség van arra, hogy rendbe tegyék a város útjait, s kidolgozzanak egy új közlekedési rendszert, amely a helyiek mellett a megcélzott évenkénti egymillió turista számára is „komfortossá teszi a hévízi létezésformát”.

Kiemelte: szakképzett búvárvezető segítségével szeretnék feltérképezni, milyen folyamatok történtek a tóban az elmúlt másfél évtizedben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában