77 bort értékeltek

2024.03.20. 13:30

A Kerkai Dombok borainak bírálata

Nemrég rendezték meg Dobriban a Kerkai Dombok borainak bírálatát, melyre a helyi gazdák mellett a környékbeliek is képviseltették magukat, neveztek bormintákat Lovásziból, Tornyiszentmiklósról, Kerkaszentkirályról és Tormaföldéről.

Korosa Titanilla

A képen balról jobbra: Kuprivecz József - Kondákor József - Lógár Zoltán polgármester - Horváth József - dr. Brazsil József - Cuk Lajos - Vlasics Lajos - Liviczki Tibor

Fotó: Korosa Titanilla

Összesen 77 mintát adtak le a gazdák. A zsűri értékelését követően 19 bor kapott arany, 1 „nagy arany”, 48 ezüst minősítést, míg 9 nedű bronzérmes lett. „Nagy aranyat” kapott vegyes fehér borára Horváth József tormaföldei borász. A különböző fehér borok mellett kóstolhattak még rozé és vörösborokat is.

A zsűri elnöke dr. Brazsil József a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere elmondása szerint nehéz volt a zsűri dolga, mert meglepően finom borokkal találkoztak. Végül Lógár Zoltán Dobri polgármester köszönte meg a résztvevőknek, hogy a tavalyi nehéz év ellenére is szép számmal gyűltek össze a borversenyre és vitték el boraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában