Közérdeklődésre számot tartó témák

2024.02.26. 13:30

Véget ért a népfőiskolai előadássorozat Zalatárnokon

Dr. Szinku Mihály nyugalmazott állatorvosnak, a Zalai Népfőiskolai Egyesület elnökének madárinfluenzáról szóló előadásával pénteken ért véget Zalatárnokon a Kelemen Imre Népfőiskola sorozata. Az öt részből álló program szervezője az Oroklán Lovas Egyesület és a helyi önkormányzat volt.

Gyuricza Ferenc

Dr. Szinku Mihály a pénteki előadáson

Fotó: Gyuricza Ferenc

Soós Zsolt, a település polgármestere lapunknak elmondta: a Kelemen Imre Népfőiskolának évekre visszatekintő múltja van Zalatárnokon, s minden alkalommal olyan előadásokat igyekeztek szervezni, amelyek közérdeklődésre tartanak számot, valamint aktuálisak. Ezúttal többek között az Európai Unióval, a génmódosított élelmiszerek kérdésével, valamint a fertőző állatbetegségekkel is foglalkoztak.

- A Kelemen Imre Népfőiskola mindig is sikeres programja volt a településnek, hiszen a téli estékre olyan elfoglaltságot kínált a lakosságnak, amely révén bővíthették tudásukat, hasznos ismeretekre tehettek szert – magyarázta Soós Zsolt. – Sajnos, a Covid-járvány miatt a sorozat megszakadt, ám ez évben már nem láttuk akadályát az újbóli megrendezésének, s ebben nagyszerű partnernek bizonyult a községben működő Oroklán Lovas Egyesület. Előadónak két olyan személyt, dr. Szinku Mihályt és a mezőgazdasággal foglalkozó dr. Tolvaj-Gergő Győzőt kértük fel, akiknek szorosabb kötődésük van Zalatárnokhoz, az itteniek számára nem ismeretlenek, ez plusz többletet is adott a sorozatnak.

A polgármester hozzátette: az előadásoknak volt egy törzsközönsége, azon lakók, akik valamennyi rendezvényen jelen voltak, s alkalmanként melléjük csapódtak olyanok, akik csak az adott témák iránt mutattak érdeklődést. A látogatottság alapján úgy érzi, volt értelme újraindítani a sorozatot, így jövőre is meg kívánják szervezni azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában