Zaol podcast

2024.02.25. 10:00

Szépség és diplomácia - beszélgetés Dr. Szarka Lajos történésszel Simon Böske szépségkirálynőről (1. rész)

A ZAOL Podcast adásának vendége Szarka Lajos történész, aki könyvet is írt arról a hölgyről, aki először csak a Balaton Tündére volt, majd később ő lett Magyarország, aztán Európa, majd a Világ Szépségkirálynője.

Király Erika

Forrás: Arcanum

Mai adásunkban közel száz évet utazunk vissza az időben. Térben leginkább Zalában maradunk, csak néha teszünk egy kis kitérőt Párizsba, Budapestre, Nizzába és Deauville-be. Részt vehetünk felemelő pillanatokban, magyar szíveket megdobogtató győzelmekben, miközben bepillantást nyerhetünk a csillogásba, és a nehezebb időkbe egyaránt. Végigkísérjük a múlt század húszas éveinek végén népszerűvé vált keszthelyi szépségkirálynő, Simon Böske életútját. A ZAOL Podcast adásának vendége Szarka Lajos történész, aki könyvet is írt arról a hölgyről, aki először csak a Balaton Tündére volt, majd később ő lett Magyarország, aztán Európa, majd a Világ Szépségkirálynője. Műsorunk első részét itt hallhatják, a folytatást megtalálják a későbbiekben felületeinken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában