A nagykanizsai folklór antológián is találkozhatunk velük

2024.02.01. 18:30

Sikerrel szerepelt Csatárban a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes

A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes több tagja sikerrel szerepelt január végén a csatári önkormányzat és az Értéket Tisztán Egyesület által szervezett Kincskereső néptáncversenyen.

Mozsár Eszter

A tehetséges fiatalok a csatári megmérettetésen. Balra Gyenese Krisztián néptáncpedagógus, művészeti vezető.

Fotó: Göcseji Szegek Néptáncegyüttes

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, ami az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület felmenő rendszerű országos versenyéhez is kapcsolódik – tájékoztatta lapunkat Gyenese Krisztián néptáncpedagógus, a táncegyüttes művészeti vezetője. A megmérettetésen arany minősítést elért táncosok – köztük az együttesből Dóra Natália, Tuboly Tímea, Benkő Áron - részt vehetnek a soproni régiós versenyen, ahonnan a Szarvason rendezendő országos döntőbe is bejuthatnak. A versenyen a produkciókat Németh Dénes és zenekara kísérte. A fellépők tudását Deffend Irén néptáncpedagógus, a Corvinus Közgáz Táncegyüttes művészeti vezetője és Molnár Gábor néptáncpedagógus, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti asszisztense értékelte. A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes legközelebb a hétvégén, a nagykanizsai Zala Megyei Néptánc Antológián lép fel.

Arany minősítésű Kiskeszkenős táncos címet kapott Dóra Natália és Tuboly Tímea, utóbbi a zsűri különdíját is megkapta.

Arany minősítésű Kisbokrétás címet kapott Benkő Áron.

Ezüst minősítésű Kiskeszkenős táncos címet kapott Keresztes Nóra, Kancsal Boglárka, Csóbor Réka, Szabó Fanni, Pass Hanna, Horváth Hanna, Keresztes Viktória, Kustán Evelin.

Ezüst minősítésű Kisbokrétás címet kapott Bundics Donát és Molnár Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában