Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért

2024.02.29. 10:30

Örömtánc, séta és előadás Nagykanizsán - videó

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, akik szerdán ellátogattak a Hevesi Sándor Művelődési Központban, ahol "Mozgással-Tudással az Aktív Időskorért" címmel rendeztek összejövetelt számukra. A délután során örömtánc és egy kiadós séta is szerepelt a programban.

Pásztor András

Hajas Éva oktató vezette be az időseket az örömtánc rejtelmeibe

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényt Balogh László polgármester, mint az idősügyi tanács elnöke nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a sportolás és az egészségmegőrzés mellett, a közösségi kapcsolatok ápolása is fontos, hiszen harmóniát csak akkor lel az ember, ha testében és lelkében is egyensúly uralkodik.

A megnyitót követően Hajas Éva oktató vezette be a nyugdíjasokat az örömtánc rejtelmeibe, majd Horváthné Gelencsér Edit nyugalmazott népművelő, testnevelő tartott előadást az időskori egészségmegőrzés témakörében. Ezt követően közös sétára indultak az idősek a HSMK-tól egészen a MAORT-telepig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában