500 rádiót gyűjtött be

2024.02.18. 18:30

Nézze, milyen hihetetlen kincsek lapulnak a kollekcióban!

Gyerekkorában nagyon vágyott egy rádióra, aztán felnőttként félezres kollekciót gyűjtött össze belőlük. A honvédségi lehallgató magnetofonoktól a százkilós rádiószekrényekig mindenféle matuzsálemi zenedobozt összegyűjtött a zamárdi Incze Domokos.

Zaol.hu

Minden rádióhoz tartozik egy érdekes történet

Forrás: likebalaton.hu

Nem volt tehetős Incze Domokos családja, de édesanyja munkahelyén volt egy rádió, ami megragadta a figyelmét.
– Nekünk csak egy Balaton rádióra futotta, de édesanyám üdülővezető volt a Balaton-parton és ott volt egy lemezjátszós Terta 426-os rádió, aminek gyönyörű hangja volt. Ilyet szerettem volna szerezni, de nem találtam, csak körülbelül amikor a kétszázadik rádiómat is megszereztem, akkor jutottam hozzá egy ilyen készülékhez – mesélte Incze Domokos, akinek így indult a szenvedélye. Ma már több száz rádiót, gramofont, magnetofont és lemezt gyűjtött össze, s legbecsesebb kincseit a Szántódpusztai Majorság kiskastély épületében is meg lehet csodálni. Igazi rádiómatuzsálemek sorakoznak a teremben, amelyek között a néprádiók mellett klasszikus és súlyos rádiószekrények is találhatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában