Farsang

2024.02.15. 12:00

Mulatság, fánk- és jelmezverseny Alibánfán

Pörge fánkok, cifra maskarák, gyerekzsivaj és eszem-iszom várta az érdeklődőket a közelmúltbeli alibánfai farsangi mulatságon. A szervező önkormányzat és a civil szervezetek közös rendezvényén megtelt a faluház kicsikkel és nagyokkal, helybeliekkel és a környező településekről érkezett vendégekkel, mondta el Blaskovics László polgármester.

Antal Lívia

Vidám hölgykoszorú az alibánfai farsangon

Fotó: Antal Lívia

Hagyományos jelmezverseny nyitotta a programot. A maskarába öltözött gyerekek és felnőttek egyesével mutatkoztak be a négytagú zsűri előtt. A teljesség igénye nélkül: csontváz, ápolónő, pillangó, boszorkány, vámpír, cica, „karatekölyök”, sőt még a Titanic kapitánya is megjelent a színpadon.

A gyermek kategóriát Kósa Dorka (körhinta) és Kósa Kevin (Titanic) nyerték. A felnőtt kategória díjazottja Németh Ilona (boszorkány) lett, aki erre az alkalomra még bájitallal is készült. Alibánfa fánkját is megválasztotta a zsűri: Blaskovics Lászlóné szalagos fánkja érdemelte ki a címet, különdíjat kapott Gaál Józsefné farsangi fánkja és Papp Éva képviselőfánkja. A jó időt és a tavasz beköszöntét sürgetve, kiszebábot égettek a faluház mellett az est zárásaként.

A zsűri (b-j): Fecskéné Varga Renáta, Blaskovics László (zsűrielnök), Ruzsics Aladár és Bangóné Könye Krisztina
Fotó: Antal Lívia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában