A keszthelyi nyugdíjasklub is benevezett

2024.02.22. 13:00

Mozgással, tudással az aktív időskorért

A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub is benevezett az „Életet az éveknek” Zala megyei szervezete felhívására a Mozgással, tudással az aktív időskorért programba, mely három órát, három teljesítményt igényelt. Az eseményről Bajzik Lajosné klubtitkár számolt be.

Szabó Judit

Kisebb erőfeszítést igénylő tornagyakorlatokat is végeztek a klubtagok a Mozgással, tudással az aktív időskorért program során

Fotó: Bethlen Gábor Nyugdíjasklub

A klubtagok és a meghívottak először a Helikon kastély parkjában tettek rövid sétát a Mozgással, tudással az aktív időskorért program keretében. Bajzikné Panni vezetésével felfrissítették a Festetics család történetével kapcsolatos tudásukat, kiemelve Festetics I. György Keszthelyért tett múlhatatlan érdemeit. Megtekintették a parkban látható szobrokat, információt kaptak azokról, végigjárták a hercegnői kamarakertet, megnézték az oroszlános kutat, a kocsiházat, a kerti tavat, az angol- és a franciakertet. A klub által 2022-ben, a Vadászati Múzeum területére felállított kopjafát is megtekintették, mely az akkor 25 éve megszűnt laktanya emlékére készült.

Bajzikné Panni a kastélyparkban kalauzolta a keszthelyi nyugdíjasklub tagjait
Fotó:  Bethlen Gábor Nyugdíjasklub

A következőkben a klub közösségi helyiségében a keszthelyi Egészségfejlesztő Iroda gyógytornász munkatársának előadását hallgatták meg az érdeklődők, aki a helyes testtartás, a csontok, izmok rugalmasságának megtartását célzó szokásokról, lehetőségekről beszélt, de végeztetett kisebb erőfeszítést igénylő tornagyakorlatokat is, melyeket derűs könnyedséggel tudott mindenki követni. Harmadsorban a klub Népek Tánca tánccsoportja tartott bemutatót, amelyen a zene, a tánc, a mozgás szinkronja bizonyította, hogy idősödve sem kell elhanyagolni a rendszeres mozgást.

A programban 6450 lépést, 4,45 kilométert tett meg egy-egy résztvevő, amivel 99 kcal-át használt fel, mutatta az egyik okosóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában