Zaol podcast

2024.02.25. 09:00

Mentorok és talentumok – beszélgetés a tehetséges fiatalokról Millei Daniellával, Boda Orsolyával és Horváth Csongorral

Milyen szerepe lehet vajon egy segítő felnőttnek a tehetséges fiatalok életében? Egyáltalán: mit jelent a tehetség, és ki számít jó mentornak?

Király Erika

Egy országos reprezentatív közvélemény-kutatás szerint mi, magyarok nem hiszünk abban, hogy a tehetség „utat tör magának”. A kutatásban megkérdezettek többsége szerint ahhoz, hogy legkiválóbb képességeink megmutatkozzanak, támogatásra van szükségünk. A tehetség definíciójára számtalan meghatározás található a szakirodalomban, az egyik például így fogalmaz: „A tehetség nem más, mint egy potenciális lehetőség, ígéret arra, hogy valaki valamilyen társadalmilag hasznos emberi tevékenységi körben kiemelkedő teljesítményt hozzon létre úgy, hogy ez számára megelégedettséget, sikerélményt jelentsen.”

Egy biztos: a kiválóság egyik kritériuma az, hogy a potenciális tehetségnek valamilyen területen a társainál kiemelkedőbbnek kell lennie. Nos, ennek a kritériumnak egyértelműen megfelel Millei Daniella, aki a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. Daniellával annak kapcsán beszélgettünk, hogy a közelmúltban beválasztották a rajzait egy antológiába, tehát műveit most már a nagyközönség is megcsodálhatja.

Összeállításunkban megszólal még Boda Orsolya, Daniella magyartanára, valamint Horváth Gergő Csongor képzőművész is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában