Önkéntesek közreműködésével

2024.02.24. 15:00

Magaságyást építettek az autisták védőotthonában

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás, tegyük hozzá, ez igaz a kertészkedésre is. Aki ezzel foglalkozik, értéket teremt, és a lelket is ápol.

Arany Gábor

Magaságyást építettek az önkéntesek

Fotó: A szerző

Szombaton az autisták boncodföldei védőotthonába látogattak el önkéntesek, hogy magaságyásos konyhakert kialakításban segédkezzenek. Mint Jakab Károlyné Mariann, a 18 és 39 év közötti korú, 14 gondozottat ellátó védőotthon vezetője elmondta, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány Autizmus – Kertterápia és érzékenyítés elnevezésű projektjével tavaly ősszel 21 ezer dollár támogatást nyert a Flex által működtetett, 2002-ben létrehozott Flex Foundation szervezettől. Az elképzelésben több célt határoztak meg: a konyhakert terápiás fejlesztési lehetőség, valamint vegyszermentes élelmiszert biztosít az otthon lakói számára. A megvalósításban a Flex zalaegerszegi önkéntesei is segédkeztek, szombaton húszan érkeztek, hogy a  Barack-Virág Kft. kertészeti vezetője, Horváth László Gábor irányítása mellett megépítsék az egyik magaságyást, és rendezzék a környezetet. Rajtuk kívül további négy alkalommal negyven diák is tevékenykedni fog, mégpedig az otthon lakóival együtt. Ez alkalmat ad az ismerkedésre: az önkéntesek megértőbben viszonyulnak majd az autizmushoz, az otthon lakóihoz, akik számára a közös kertészkedés segít fejleszteni a viselkedési és kommunikációs készségeket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában