Hálózatellenőrzést végzett az E.ON – 13 órára megszüntették azt az enyhe gázszivárgást

2024.02.27. 14:27

Gázszivárgás: lezárták a Kisfaludy utcát Zalaegerszegen – fotók és videó (Frissítve!)

Zaol.hu

A Kisfaludy utca egy szakaszát gázszivárgás miatt zárták le

Fotó: Pezzetta Umberto

Lezárták kedden délelőtt Zalaegerszegen a Kisfaludy utcát. A helyszínen a szakemberek munkagépekkel felszedték az útburkolatot. Információink szerint gázszivárgás történt. Megkerestük az esettel kapcsolatban a gázszolgáltató munkatársait, mely után Csiszér-Kovács Viktóriától, az E.ON Hungária Zrt. vállalati kommunikációs szakreferensétől az alábbi tájékoztatást kaptuk: az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti, szükség esetén javítja vezetékhálózatát. A rekonstrukciók a gázvezetékek életkora, műszaki állapota alapján részben előre ütemezetten történnek, másrészt az E.ON szakemberei éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát.

A műszeres méréssel végzett hálózatellenőrzés a legkisebb, előjel nélküli szivárgásokat is képes időben kimutatni. Ennek a karbantartási tervnek a keretében végeztek az E.ON munkatársai a tegnapi nap folyamán nyomvonal-ellenőrzést a belvárosban, amikor a Kisfaludy utcában alacsony mértékű gázszivárgást észleltek.

Kedd reggel, miután a szakemberek – kézi mérőeszközökkel – pontosan behatárolták a gázszivárgás feltételezett helyét, azonnal megkezdték – alvállalkozók bevonásával – a burkolatbontást és a földmunkát 5-6 méter hosszan a pontos hibahely beazonosítására, a gázkoncentráció folyamatos műszeres mérése mellett.

A szivárgás elhárításának befejezéséig, valamint a javítási munkálatok idejére a Kisfaludy utcába ugyan mindkét irányból be lehet hajtani, az ott lévő intézmények megközelítése és a parkolás biztosított, azonban a Kisfaludy utca 15. számnál az útszakaszt teljes szélességében lezárták. A gépjármű- és a gyalogosforgalom biztonságos közlekedését tájékoztató táblák és fogalomtechnikai eszközök segítik.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

Csiszér-Kovács Viktória azt közölte, hogy az E.ON szakemberi 13 órára megszüntették azt az enyhe gázszivárgást, amelyet a műszeres hálózatellenőrzés tárt fel a tegnapi nap folyamán. A hibát a csövek elágazásánál, az illesztési ponton elindult kezdődő korrózió okozta. A mai napon egy ideiglenes, azonnali megoldást alkalmaztak, a végleges javítást szerdán végzik el a vállalat munkatársai. Ma 16 órától az útszakasz teljes lezárását megszüntetik, az javítási és útburkolati munkálatok ideje alatt egy sávban már lehet közlekedni a Kisfaludy utcában. A felbontott útburkolat rekonstrukciója várhatón a hét végéig elkészül.   

Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában