A civil szervezetek hatékony támogatása és szorosabb együttműködése a cél

2024.02.02. 16:00

Kerekasztal-beszélgetést tartott a civilek napja alkalmából a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője, Horváth Rita pénteken a Göcseji Tudásközpontban sajtótájékoztatón ismertette a szervezet idei első féléves programsorozatát, a találkozót kerekasztal-beszélgetéssel kötötték össze, melyen a velük kapcsolatban álló egyesületek, alapítványok képviselőivel tekintették át a következő időszak közös céljait, feladatait. A zalai civilek kulturális, szociális, kézműves, egészségügyi területen működő szervezetei mellett a vállalkozói szféra is képviseltette magát.

Arany Horváth Zsuzsa

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Göcsej Tudásközpontban

Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Rita bevezetőjében a kapcsolatépítésre helyezte a hangsúlyt, hiszen a látókörükben lévő, a központtal együttműködő több száz civil szervezet sikerei a partnerekkel való együttműködésen is múlnak. A központ többféle területen nyújtott segítségét ingyen vehetik igénybe a civilek, ez időben az elektronikus beadványok elkészítésében kapnak hathatós gyakorlati tanácsokat, jelezte az irodavezető. Szólt a Nemzeti  Együttműködési Alap (NEA) négyévente aktuális tisztújításáról, mely éppen ezekben a napokban esedékes. A pályázatokat elbíráló kollégiumok egyikébe zalai jelöltet is indítottak Rigó Márton személyében. Horváth Rita beszámolt a tavaly sikert aratott Civil Partner elnevezésű rendezvényükről, mely a vállalkozók és a civil szervezetek egymásra találását szolgálja. Tájékoztatást kaptak a résztvevők a Civil Véradás akció februári időpontjairól, s maguk a civil szervezetek is ismertették saját eseményeiket, melyekre a következő pár hónapban várják a tagságon túl az érdeklődőket is. 

A tájékoztatón ismertették azt is, hogy a több mint hatvanéves Zalai Táncegyüttes mint civil egyesület február elsején, a civilek napján zalai civil ajánlás és polgármesteri egyetértő támogatás nyomán Értékteremtő Közösségekért díjat vehetett át Budapesten. 

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Göcseji Tudásközpont a jövőbeni közös munka érdekében a rendezvényen együttműködési megállapodást kötött. A kerekasztal-beszélgetésen a Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központ is bemutatkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában