A takarékosság jegyében

2024.02.12. 16:00

Ingyenes LED-csereprogram Nován

Nován is meghirdették az ingyenes lakossági LED-csereprogramot. Február 29-ig, a hónap végéig regisztrálhatnak a programba azok, akiknek a nevén van áramszámla.

Korosa Titanilla

A fényforrások cseréjével sok pénzt takaríthatnak meg a háztartások

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

Németh József polgármester arról tájékoztatott, hogy a község önkormányzata is döntött arról, hogy a CYEB Energiamegoldások Kft. felhívásához csatlakozva meghirdetik a lakosság számára ingyenes LED-csereprogramot.  Az energiaárak növekedése és a LED-fényforrások takarékossága egyaránt indokolja ezt. A ledcsere.hu oldalon végezhető el a regisztráció, a rendszer az éves fogyasztás és a háztartásban található fénycsövek, izzók figyelembe vételével számolja ki, illetve igazolja, hogy hány izzó ingyenes cseréjére jogosult az adott személy.

Egy átlagos magyar háztartásban mintegy 20 darab izzó található, működtetésük a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A LED-világításra való átállás jelentősen csökkenti az áramszámlát, és a fényforrások akár 10 éves élettartamának köszönhetően a használó sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít.

A regisztrációnál szükség esetén a helyi IKSZT-ben nyújtanak segítséget. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, ez igénybe vehet néhány napot. Az átvétel időpontjáról a regisztrációt követő hetekben kapnak tájékoztatót e-mailben a jelentkezők. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a jelentkezést visszaigazoló e-mailben található linken a jelentkezési szándékot megerősítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában