Programajánló

2024.02.02. 08:30

Ezek a programok várnak ránk a hétvégén Zala vármegyében

Varga Lívia

Nagykanizsán szombaton a mohácsi busók részvételével tartanak farsangi felvonulást. Képünk a tavalyi hasonló rendezvényen készült

Fotó: ZH-Archívum/Szakony Attila

Az én sikertörténetem

Zalaegerszegen pénteken 14 órakor az Art Moziban a Junior Akadémia Zalaegerszeg szervezésében Balogh Levente üzletember vállalkozó, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa sikertörténetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Mézes Balázs-nap

Zalaegerszegen szombaton a Göcsej Tudásközpont - Helyi Termék Piacon (vásárcsarnok mellett) mézes Balázs-napi programmal várják a látogatókat. Már reggel hét órától lehet mézet kóstolni, nyolc órakor kezdődnek a kézműves foglalkozások. 9 órától a söjtöri Ambrózia Mézlovagrend és a Tűzmadár Waldorf Iskola közreműködésével zajlik a Balázs-járás. Dr. Fendrik Péter és Németh Zsolt tart előadást a méhészeti termékekről. A nap folyamán mézes termékeket kínálnak a környező üzletek.

Családi nap a Göcseji Múzeumban

Zalaegerszegen szombaton 14-17 óra között családi délutánt rendeznek a Göcseji Múzeumban, melynek keretében a farsangi időszak kapcsán régi idők báli estélyeit, annak hagyományait és szokásait elevenítik fel. A foglalkozást Novák Fanni múzeumpedagógus vezeti az első emeleti múzeumpedagógiai teremben.

Gardróbmustra

Szombaton 9-12 óra között gardróbmustra várja a családosokat a zalaegerszegi Apáczai VMK-ban. Jó állapotú baba- és gyerekruhák, gyerekjátékok, babakocsik, baba- és gyerekkiegészítők, valamint felnőtt (női és férfi) ruhák, kiegészítők cseréjére és vásárlására biztosít lehetőséget a kertvárosi művelődési központ. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Kis vakond a moziban

Vasárnap 11 órakor kezdődik a zalaegerszegi Art Moziban a Kis vakond című élőszereplős bábjáték, melyre a legkisebbeket várják szüleikkel.

Kiskerti cserebere magbörze

Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ aulájában február 3-án, szombaton 9-12 óra között 3. alkalommal rendezik meg a kiskerti cserebere magbörzét. Az amatőr kertészkedők megoszthatják egymással különleges, régi tájfajta növényeiket, a jól bevált zöldség- és virágmagvakat, a palántákat, a gumókat, a hagymákat, a töveket, a bujtásokat, az oltóvesszőket és nem utolsó sorban a termesztéshez szükséges hasznos tanácsokat. Ezúttal sem árusításra, vásárlásra, hanem kizárólag csereberére lesz lehetőség. Néptáncfesztivál Szombaton Nagykanizsán 15 órától a HSMK-ban rendezik meg a Zala Megyei Gyermek- és Ifjúsági Néptánc Fesztivált, melyen több mint 20 táncegyüttes 450 táncosa vesz részt.

Felvonulás a mohácsi busókkal 

Szombaton Nagykanizsán a Kiskanizsai Polgári Olvasókör szervezésében mohácsi busók részvételével tartanak farsangi felvonulást. A menet 14.30-kor a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Háztól indul az Erzsébet térre.

Könyvbemutató 

Szombaton Fityeházon 10 órától a községi könyvtárban könyvbemutató keretében Csicsek Anna íróval találkozhat a közönség. 

Farsangi túra 

A hetési Bödeházán immár második alkalommal szerveznek farsangi túrát. A résztvevőket a bödeházi kultúrpajtához várják, onnan indul a túra Gáborjánházára, majd vissza. 

Csukás családi nap 

Mesebeli Csukás családi napot rendez a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár pénteken 16:30-tól a bibliotékában, tisztelegve a három éve elhunyt Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas írónak, a nemzet művészének emléke előtt. A résztvevők játékosan ismerkedhetnek meg az alkotó műveivel, emellett lesz kézműves és rejtvénysarok, rajzverseny, s feltűnik majd a sárkányfűárus is. Időutazás Író-olvasó találkozón ismerkedhetnek meg az érdeklődők pénteken 18 órától Karády Annával, A füredi lány-trilógia és a Zserbó-sorozat szerzőjével a gyenesdiási községházán. A szerző beszél majd a regények keletkezési körülményeiről, a helytörténeti kutatás módjáról és a történelmi háttér érdekességeiről is. 

Farsangi mulatság 

Farsangi mulatságra várja az érdeklődőket szombaton 15:30-tól a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ. A Népmesepontban előbb játszóház, majd a nagyteremben 17 órától az aprók tánca, 18-tól pedig felnőtt táncház hívogatja a látogatókat. Közreműködik a Re-Folk zenekar. 

Jazz kamra 

Elindul Gyenesdiás Jazz kamra-sorozata, amelynek első vendége szombaton 18 órától a községházán az Orbay Lilla Quartet lesz, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettje a hazai dzsesszéletben. 

Fúvós farsang 

Immár a 27. Fúvós farsangot rendezi a Kék Balaton Fúvós Egyesület szombaton 18 órától a vonyarcvashegyi Eötvös-iskola aulájában. 19 órától a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, majd a vacsora után fellép Farkas Olivér és Ferenczi-Nagy Bátor gyerekszínész és Farkas Berta zongoraművész, közreműködik: Farkas Áron és Szabó Viktória. A bál díszvendége Agárdi Szilvia lesz, az est során a táncos hangulatról a Crazy Band gondoskodik. 

Történelmi játszóház 

Farsangi programra hívja a gyerekeket és szüleiket a keszthelyi Helikon-kastély történelmi játszóháza. Vasárnap 10 órától a játékok mellett többek között farsangiálarc-készítés és diavetítés is szolgálja az élménydús kikapcsolódást. 

Népfőiskolai előadás 

Zalatárnokon, az IKSZT épületében pénteken 17.30-tól a Kelemen Imre Népfőiskola programja részeként dr. Tolvaj-Gergő Győző tart előadást a génmódosított élelmiszerek jelentőségéről és szerepéről, valamint a környezetvédelem aktuális problémáiról és a biológiai lábnyomról.

Forraltborfőző verseny

Zalalövőn forraltborfőző versenyt tart a Pacsa-hegyi gazdáknak szombaton a helyi Borbarát Kör Egyesület. A minősítésre felkért zsűri tagjai 14 órakor kezdik végigjárni a résztvevők pincéit.

Farsangi vidámság

Bázakerettyén, a Déryné Művelődési Házban szombaton 18 órától vidám farsangi programra várják az érdeklődőket, amely során fánkevő- és jelmezversenyt is tartanak.

Őrségi bakancsos túra

Apátistvánfalváról, a vasi település vegyesboltja elől indul szombaton 10 órakor az Őrségi Nemzeti Park mintegy kilenc kilométeres bakancsos túrája, amely során a szlovén-magyar határ menti térség erdőségeit járják be a résztvevők.

Farsangi táncház

Lendván, a Bánffy Központban pénteken 16 órától a Muravidéki Pedagógusok Egyesülete tartja farsangi táncházát. Az első két órában a gyerekeket, majd a felnőtteket várják. A táncokat Szabó Emőke vezeti.

Könyvbemutató

Göntérházán, a faluotthonban mutatja be vasárnap 15 órai kezdettel a közelmúltban megjelent A leventemozgalom a Muravidéken című helytörténeti kötetét a Zala György-díjas történész, Soós Péter.

Zenés partik

Zalaegerszegen, a Mama Africában szombaton Dope, Carter, Danksess-Joke és Gomez keveri a zenét. Az Angels Clubban úgyszintén szombaton a Fáraó bulizenekar játszik. A Mimosa Lounge szombaton magyar dalok partit tart. Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban pénteken Marloo keveri a zenét. A Rush Clubban pénteken a BSW, valamint Rick Wayne és Strikz zenél. Keszthelyen, a Bexi Clubban szombat este Szecsei lesz a sztárvendég, a rezidens szerepét Krasznai látja el. A No.1. Szalonban szombaton Dr. BRS, Dorian és SomX zenél. Zalaudvarnokon, a Vadvirág étteremben szombaton a D.J. Szatmári feat. Szakos Andi projekt lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában