Lego

2024.02.27. 17:18

Építőkockás bemutató foglalkozás az Apáczai Csere János Tagkönyvtárban

A Young Engineers képviseletében Kovács-Vincze Viktória tartott építőkockás bemutató foglalkozást az Eötvös József Általános Iskola diákjainak és a Csillagközi Székhelyóvoda nagycsoportos óvodásainak a DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárban február 20-án, tájékoztatta lapunkat Jasztrab Istvánné, az Apáczai Csere János Tagkönyvtár főkönyvtárosa.

Arany Horváth Zsuzsa

Lego építőkockás készlettel dolgozhattak a diákok és az óvodások

Fotó: ACSJ Tagkönyvtár

Az építőkockás foglalkozás a 4-15 éves gyerekek oktatási folyamatát támogatja, fejleszti a tanulási képességüket a Lego építőkockás készlet használatával.  A módszer szórakozva tanulás, olyan oktatási anyag segítségével, mely a diákok emocionális és kognitív szükségleteire épít.

Fotó: ACSJ Tagkönyvtár

A foglalkozáson résztvevők megkapták az egyedi Young Engineers készletet. E mellé képekkel szemléltetett instrukció is járt, ami lépésről lépésre kalauzolta őket, hogy könnyedén megérthessék az építendő modell működését. A két alkalomból álló programon a gyerekek autókat, körhintákat építettek a különböző elemekből. Izgalmas élményt nyújtott számukra, amikor láthatták, hogy a megépített modell akkumulátoros motor segítségével különböző mozgásokat tudott végezni. Így működés közben tanulmányozhatták az eszközöket, a gyakorlatban ismerhették meg a fizika, kémia, mechatronika alaptörvényeit, mindezt az életkoruknak megfelelően szemléltetve. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában