A Kovács Károly városépítő programban

2024.02.23. 13:30

Bővítik és felújítják a parkolókat Zalaegerszegen, a Petőfi köz 3. számú társasház keleti oldalán

A Petőfi közben elkezdődött a leromlott állapotú várakozóhelyek felújítása, valamint északi irányban további kettővel ki is bővítik a férőhelyeket. A beruházásról pénteken délelőtt a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Elkezdődött a Petőfi közben található parkolók felújítása, a kép a helyszíni bejáráson készült

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Káldi Dávid, a településrész önkormányzati képviselője bevezetőjében utalt rá, hogy a város 26 ezer háztartására 36 ezer gépkocsi jut, és évente közel öt százalékkal gyarapodik a számuk. Emiatt égető probléma a parkolás, amiben némi enyhülést hozhat, hogy a Petőfi közben elkezdődött a leromlott állapotú várakozóhelyek felújítása, valamint északi irányban további kettővel ki is bővítik a férőhelyeket. Ez utóbbiakat a ház északi oldala és a betonos út közötti rendezetlen területen alakítják ki gyeprácsos burkolattal, 27 négyzetméteren.

Szak Tibor, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője azt is elmondta, hogy felújítás részeként a régi parkolók területét aszfaltozzák, a szegélyt kicserélik, kialakítják a járdához az akadálymentes kapcsolatot, a csapadék elvezetésére a csatornát és víznyelőt átépítik. A Kovács Károly városépítő programban finanszírozott, 13,5 millió forintba kerülő beruházás kivitelezője a Szabadics Zrt. és Horváth Ép Kft. konzorciuma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában