A Halastói patakba folyik az esővíz

2024.02.28. 07:30

Belterületi csapadékvíz-elvezető rendszert építettek ki Vasboldogasszonyban

Közel 2,7 kilométeren gyűjti össze és vezeti a Halastói patakba a belterületi csapadékvizet a külterületről befolyóval együtt a Vasboldogasszony északi felén kiépített csapadékvíz-elvezető rendszer.

Antal Lívia

Németh Zsolt polgármester: a Petőfi út északi felén kitisztították az árkokat és minden kapubejáróba hidat létesítettek

Fotó: Antal Lívia

A község önkormányzata a TOP-program „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztése” kiírására benyújtott pályázatával közel 123 millió forintot nyert. Ez százszázalékos támogatást jelentett, amelyből a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése történt meg 2,7 kilométer hosszban, mondta el helyszínen Németh Zsolt, Vasboldogasszony polgármestere.

A csapadékvíz-elvezető rendszer a mezőgazdasági területek és a kiskertek között haladva ér be a Petőfi útra
Fotó: Antal Lívia

– A kivitelezés során nyílt és burkolt vízelvezető árokrendszert építettek ki a mezőgazdasági területek és a kiskertek között, a Petőfi út északi felével párhuzamosan. Ez már megfogja a domboldalról lejövő csapadékvizet, amely pár száz méteren zárt rendszerbe folytatja útját a patakig. A Petőfi út felső részén pedig mindkét oldalon nyílt vízelvezető árokba folyik tovább a csapadékvíz a kapubejárókhoz épített hidak alatt – ismertette a polgármester. – Önkormányzatunk a pályázat segítségével olyan árvízvédelmi és vízkár-elhárítási beruházást valósított meg, amely védettebbé teszi az érintett belterületet. Figyelembe véve az elmúlt évek csapadékos időjárását, a beruházás nemcsak az itt lakók biztonságát, hanem az önkormányzati tulajdon jobb védelmét is szolgálja. A beruházás szükségszerűségét és eredményességét visszaigazolta a csapadékban bővelkedő ősz és tél. A település északi részén felgyülemlő csapadékvíz immár megnyugtató módon folyik be a Halastói patakba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában