A népművészeti kincseket mutatják be

2024.02.11. 12:30

Az Értékes Zala vándorkiállítás első állomása Boncodfölde

Értékes Zala címmel Boncodfölde a faluházban nyílt vándorkiállítás pénteken a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból.

Mozsár Eszter

Részlet az Értékes Zala című vándorkiállításról, aminek első állomása a bagodi faluház.

Fotó: ZMNE

A tárlatot Devecz Erzsébet egyesületi elnök ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, köszöntőt mondott Siposné Ringbauer Ildikó közművelődési szakember és Matyasovszky Margit, az NMI Zala Vármegyei Igazgatóságának igazgatója. Közreműködött a Bagodi Esthajnal Kórus és a SZÉF Népzenei Mentorprogram résztvevője, a Hódi Fruzsina által mentorált Kiss Csenge. A rendezvényen Nagy Béla fafaragó, a Népművészet Mestere a pásztorlegyező faragást mutatta be.

Az Értékes Zala boncodföldei tárlatmegnyitóján a Bagodi Esthajnal Kórus lépett fel. 
Fotó: ZMNE

A tárlatot március 8-ig tekinthetik meg a faluház nyitvatartási idejében. A zalai tájegységek folklór kincseit bemutató projektet a Petőfi Program támogatja, a zalaival együtt az országban összesen húsz ilyen tárlat lesz látható a program kultúrstratégiai partnere, a Hagyományok Háza szervezésében. Márciusban Becsvölgyére, áprilisban Bagodba, májusban pedig Nagylengyelbe utazik a válogatás. A sorozat a pásztorművészet, a fafaragás, a hímzés, a szövés, a szálasanyag feldolgozás, a bőrművesség, a csipkekészítés, a viseletkészítés, a hangszerkészítés és a népi játék készítés értékeit helyezi előtérbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában