Új kivezetőn át jut a csapadékvíz a Válicka patakba

2024.02.01. 16:30

Átépítették, bővítették a zalaegerszegi Damjanich utcai árokszakaszt

A csácsi városrész Parkerdőhöz közeli területén, a Felső-Válicka patakon átmenő Damjanich utcában lakók korábban jelezték, hogy az esőzések következtében jelentkező nagy mennyiségű csapadékvíz gondokat okoz, így az elvezető árok és a víz patakba juttatásának megoldása szükséges.

Arany Horváth Zsuzsa

Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő és Szak Tibor a műszaki osztály csoportvezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat a Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó 23 millió forintos költséggel újította meg az árokszakaszt. A rekonstrukció során 114 méternyi szakaszon előgyártott betonelemeket helyeztek el az árokban, 60 centiméter átmérőjű átereszt készítettek, a mederben a befolyó körül 60 négyzetméternyi területet terméskővel borítottak, s az érintett ingatlanok kapubejáróját is helyreállították. Minderről csütörtökön a helyszínen tájékoztatta a sajtót Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője és Szak Tibor, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal Műszaki Osztály, Út- és Közműépítési Csoportjának csoportvezezője.  A kivitelezést a Szabadics Zrt. és a Horváth Ép. Kft. konzorciumi formában végezte el. 

Herkliné Ebedli Gyöngyi elmondta, a csácsi városrész Nyerges utcájában még ezévben hasonló beruházást terveznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában