Zenés, táncos kikapcsolódás Márióval

2024.02.23. 12:00

A zalaegerszegi református szeretetotthonba látogatott a közismert harmonikás

Jókedv, nevetés, tánc és közös éneklés Berentén Márió harmonikással, aki a közelmúltban második alkalommal töltött el néhány órát a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonának lakóival.

Antal Lívia

Együtt a vidám társaság: csíkos felsőben Márió mellette jobbra Szalainé Huber Andrea

Fotó: Mandulavirág szeretetotthon

– Egyik ápoltunk szüleinek köszönhető a kapcsolat, melynek révén Márió ismét szívességből jött hozzánk, amiért nagyon hálásak vagyunk – válaszolt érdeklődésünkre Szalainé Huber Andrea, a református szeretetotthon vezetője. – Több mint egyórás műsort adott, amit nagyon élveztek lakóink. A mozgássérültek és a szellemi fogyatékkal élők számára is fontos a zene, hiszen ugyanúgy megélik a zene által közvetített érzelmeket, mint a normál emberek. A zene ütemére felszabadulhatnak, ellazulhatnak, örömteli érzést élhetnek meg. 

A szeretetotthon lakói nagyon élvezték az előadást
Fotó: Mandulavirág szeretetotthon

Sőt táncolhatnak, mint ezúttal is. Egy ilyen program erősíti közösségüket, egymáshoz való viszonyukat, és nemkülönben örök élmény marad, amelyről hónapig beszélhetnek. A fejlesztő foglalkozások mellett ezeket a közösségi programokat is fontosnak tartjuk, amelyekből minden hónapra jut néhány.

Márió látogatását közös ebéd zárta a Vándor Vigadó étteremben. A szeretetotthon lakói a foglalkozásokon készített rajzokkal, levendulás párnácskákkal és könyvjelzőkkel fejezték ki ki hálájukat neki a tartalmas délutánért, amit vele együtt tölthettek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában