Március 19-ig lehet szavazni a Szent-Györgyi Albert orvosi díjra

2024.02.23. 12:30

A vármegyei kórház öt orvosára voksolhatunk

Február 19-ével elindult a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelöltekre, akik között a betegek ajánlásai alapján a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház öt orvosa is szerepel, mint a délnyugat-magyarországi régió (Zala, Somogy, Tolna, Baranya vármegye) jelöltjei.

Antal Lívia

Forrás: Szent Györgyi Albert orvosi díj 2024

Szent-Györgyi Albert 1937-ben kapott orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. A jeles esemény 80. évfordulójára hozta létre a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként azon orvosoknak adományoznak, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan orvosokat lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, illetve elhivatottsággal és tudományos igényességgel praktizálnak, továbbá odaadással és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Őket tartották érdemesnek a jelöltségre

A 2024. évi díjra jelölési időszak 2023. szeptember 16-a és november 16-a között tartott. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházból dr. Kozma-Bognár Tamás, urológus, andrológus főorvos, dr. Nagypál Tamás neurológus adjunktus, dr. Szalczer Lajos szemész főorvos, dr. Kósa Dezider nefrológus, belgyógyász főorvos és dr. Watti Rézan szívsebész szakorvos került be a jelöltek közé.

A 2024. február 19-e és március 19-e közötti szavazási időszakban a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon a szavazás fülnél. A honlapon bővebb információ található a díjról és a szavazás legfrissebb eredménye is naprakészen nyomon követhető. A szavazás során az alábbi adatokat kell megadnia: a szavazó neve, e-mail címe, illetve a jelölt orvos nevét ki kell választani a legördülő listából. A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki az adott év hét közönségdíjas orvosát. Budapesten két főt, az öt régióban pedig egy-egy főt. Így a délnyugat-magyarországi régióból is csak egy főt, ahova a zalai orvosok is tartoznak. A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány ezen felül két különdíjat nyújt át minden évben. A díjátadó gálát 2024. április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában