A környéken élőknek és a kórház betegeinek is kedvező

2024.02.12. 14:01

A Tomori és a Szent László utca felújításával 35 parkolót létesítenek Zalaegerszegen

Megkezdődött Zalaegerszegen a Tomori Pál utca, valamint a Szent László utca József Attila utcáig terjedő szakaszának helyreállítása. Összesen 289 méter hosszban újítják fel az útburkolatot, emellett a Tomori utcában 19, míg a Szent László utcában 16 parkolót alakítanak ki. A bruttó 100 millió forintba kerülő beruházást a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozza a város önkormányzata.

Antal Lívia

A kórház környékén újabb 35 parkoló épül

Fotó: Pezzetta Umberto

A két utcát érintő beruházás két szempontból is jelentős. Egyrészt szolgálja az arányos városfejlesztést, másrészt a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház mindennapi működéséhez járul hozzá főként a parkolóhelyek kialakításával, hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat minden támogatást igyekszik a kórháznak megadni. A szakemberlakások, az elektromos autók és a parkolókártyák biztosítása mellett megállapodtak abban is, hogy jelentősen növelik a kórház körüli parkolóhelyek számát. Korábban a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokának építése során 45 új parkolót létesítettek a Zárda utcában, majd 20-at a Mátyás király utcában. Most 35-öt alakítanak ki a Tomori, valamint a Szent László utcában, amellyel 100-ra növekszik a kórház körüli várakozóhelyek száma. Ez a környéken lakóknak is rendkívül fontos, húzta alá a polgármester.

Galbavy Zoltán, dr. Gasztonyi Beáta, Balaicz Zoltán és Maza Renáta útépítési referens a Tomori utcában
Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki, hogy az önkormányzat fejlesztéseinél mindig figyelembe veszi a nagy forgalmú intézményt. Évente 800 ezer beteg fordul meg a különböző járóbeteg-szakrendeléseken, és a kórház területén nagyon kevés a parkolási lehetőség, amit a jelenleg zajló épületfelújítási munkálatok is szűkítenek. Kiemelte, hogy a korábban kialakított parkolók is enyhítették már a parkolási gondokat, amin a most megépülő 35 új várakozóhely tovább segít. A fejlesztés a betegek érdekeit szolgálja, különösen a Tomori utca elején épülő, a kórházhoz, illetve a rendelőintézethez közeli két mozgáskorlátozott parkoló. A két utca helyreállítása pedig az itt élőknek kedvez.

A jelenlegi munkálatokat megelőzően elvégezték a szennyvíz-, a gáz- és az ivóvíz-vezetékek rekonstrukcióját. Most az érintett szakaszon, mindkét utcában zárt csapadék-gerinccsatornát építenek ki, a parkolóhelyeket térburkolattal látják el, és felújítják a járdák és az úttest burkolatát, mondta el részletekről Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában