Jótékony gólyák

2024.02.01. 13:00

A tombola bevételét jótékony célokra ajánlották fel

Az ELTE SEK gólyabáli tomboláján befolyt összeget a hallgatói önkormányzat döntése alapján 2018 óta jótékony célra ajánlják fel. A kezdeményezés a segítéSEK projekt részeként azóta is tart. Idén 283 ezer forintot gyűjtöttek a hallgatók, az összeget a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány kapta.

Zaol.hu

Forrás: ELTE SEK Facebook oldal

A pénzt jelképesen január 25-én adták át az ELTE Savaria Egyetemi Központban. Az eseményen jelen volt a házigazda részéről Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) rektori biztosa, a campus társadalmi felelősségvállalási tevékenységét összefogó segítéSEK projekt megálmodója, valamint az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Hallgatói Önkormányzatának két képviselője, Makrai Csaba és Éder Gábor István. Ők fogadták a PontMás alapítvány képviselőit, Pohánka Edit kuratóriumi elnököt, Bárdosi Emőke gyógypedagógust és Rumi Erikát, az Autisták Országos Szövetsége Info-Pont irodavezetőjét.

Az előzményekről szólva Lenkai Nóra hangsúlyozta, a campus küldetésének tekinti, hogy tudatosítsa az ELTE szombathelyi hallgatóiban a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Az ELTE SEK-en évente több jótékonysági akció valósul meg, az autizmussal élők támogatására sem ez az első példa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában