Farsangi parádé a piacon

2024.02.10. 14:30

A téltemető hagyományokat éltették Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban - fotógalériával

Ízletes, frissen sült fánkokat kínáltak szombaton délelőtt a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac épülete előtt, az érkezők jókedvéről a bohókás, népies jelmezbe öltözött Tekerős Barátok gondoskodtak. A februári Helyi Termék Vásári Forgatag nem másról, mint a farsangról szólt.

Mozsár Eszter

A Konc király és csapata leginkább a zsíros ételeket kedvelik. Középen Mihály Péter színművész, a Farsangi Parádé házigazdája.

Fotó: Mozsár Eszter

A tudásközpont emeleti konyhájában folyamatosan sütötték a cukros kelt finomságokat, a jótékonysági fánkvásár kedvezményezettjei maguk az önkéntesek voltak: az Andráshidai Gazd'asszony Klub, a csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, a Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub és a Nyugdíjas Pedagógus Klub. A szomszédos teremben a kisebbek saját álarcot készítettek, a legszebbeket díjazták a szervezők.

A hagyományok fontosságáról szóltak a résztvevőket köszöntők is, balról jobbra: Vigh László, Sümeginé Horváth Anita és Böjte Sándor Zsolt.
Fotó: ZH

A rendezvényre érkező gyerekből verbuválódott csapat izgatottan készült a macskurázásra, őket a nap házigazdája, Mihály Péter színművész tanította be. A rögtönzött dramatikus játékban a nagyböjtöt jelképező Cibere vajda és a farsangi dőzsölést megidéző Konc király küzdelmét adták elő a ház előtt. Ezután a Tarsoly Egyesület vezetésével élőzenés farsangi családi táncházban szórakozhatott a közönség. A téltemető, tavaszköszöntő hagyományokat éltető résztvevőket Vigh László országgyűlési képviselő, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő és Sümeginé Horváth Anita, a Göcseji Tudásközpont igazgatója köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában