Zaol podcast

2024.02.03. 16:00

A lábtoll-labdában és a civil életben is sikeres lett

Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke volt a beszélgetőtársunk a podcast adásban. A kanizsai férfi először az egészen érdekes lábtoll-labda sporttal került kapcsolatba.

Benedek Bálint

Budavölgyi Kálmán

Fotó: Szakony Attila

Családjukból mindenki sportolt: a legsikeresebb Veronika lánya volt, aki a magyar lábtoll-labdázás örökös bajnoka, hétszeres Európa-bajnok és többszörös világbajnoki bronzérmes. Volt olyan versenyévada, hogy gyermek korcsoportúként országos bajnoki címet szerzett gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt kategóriában is. Bálint fia megyei bajnoki címekkel büszkélkedhetett, míg felesége, Magdi szenior bajnokságon ért el sikereket.

- A koronavírus 2020-ban és '21-ben is korlátozta a működésünket, nem edzhettünk folyamatosan, közben az utánpótláskorú játékosainkat felszívta az iskolai sport - tette hozzá. - Mostanra csak a felnőtt férfi csapatunk aktív, ők Európa élvonalához tartoznak a mai napig.

Ezután a civil munkában mélyedtünk el, beszélgettünk a hivatástudatáról, arról, hogy mi hajtja és lendíti előre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában