Ovis farsang

2024.02.14. 08:30

A jó hangulatú délután során az ugrálóvár volt a legnépszerűbb a keszthelyi Ranolder-iskolában

Ovis farsangot rendeztek a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában, ahol a fiatalokat számos játék és élmény várta, míg szüleik az intézménnyel ismerkedhettek.

Péter B. Árpád

Az ovis farsangon az ugrálóvár volt a legnépszerűbb

Fotó: Péter B. Árpád

Idén az iskola többféle arcát is szeretné megmutatni, bocsátotta előre Őry Gábor igazgató. Ezúttal bulis programra hívták az óvodásokat ugrálóvárral, jelmezbemutatóval, sütikóstolóval, amit majd számos program követ a tavaszi beíratásig.

– Körbenézve elmondhatjuk: a hozzánk látogatók kimondottan jól érzik magukat – összegezte a délután tapasztalatait a direktor. – A beiskolázás során mindazokat várjuk, akik számára fontos a közösség, a család, s az általunk vallott értékrend. Természetesen nemcsak aktív hívő szülők gyermekeit látjuk szeretettel, hanem azokat is, akik most ismerkednek ezzel a világgal.

A kézműves foglalkozás során is számos élmény várta a fiatalokat
Fotó: Péter B. Árpád

Őry Gábor arról is beszélt, a nyolc év során jönnek át más iskolákból fiatalok, akik ott nem tudtak beilleszkedni, s a többségük a Ranolderben „otthonra talál”, kiteljesedik.

– Az is beszédes, hogy idei nyolcadikosaink alaposan kitettek magukért, hiszen messze az országos átlag felett szerepeltek a felvételi során, s ez arra utal: a Ranolder jó választás, hiszen itt mindenki megtalálja a számítását. A mostani végzőseink – ahogyan mondani szokás: – abban a gimnáziumban, középiskolában folytathatják tanulmányaikat, amelyikben csak akarják.

Az intézményben jövő héten három napon át várják barangolásra a fiatalokat és szüleiket, majd a beiratkozás előtt még tavaszi zsongást is rendeznek áprilisban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában