Új helyen működik a városi könyvtár

2024.02.29. 16:30

A hévízi önkormányzat a polgárőrséget és a szobakiadókat is támogatja

Új helyszínen, teljes szolgáltatási körrel működik ismét a fürdőváros könyvtára, s a Deák téri épületben a civil szervezetek és közösségek is otthonra lelhetnek. Erről is beszélt a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Péter B. Árpád

Munkában a képviselő-testület, középen (b-j) Kepli József János, Papp Gábor és dr. Tüske Róbert jegyző

Fotó: Péter B. Árpád

A grémium elfogadta a várost is szolgáló alsópáhoki polgárőrség tavalyi évről szóló beszámolóját, amely kapcsán Papp Gábor kijelentette: Hévíz anyagilag is segíti e gyarapodó létszámú szervezetet.

– Egyre növekszik a polgárőr egyesület létszáma, s az utóbbi időben főként fiatalok csatlakoztak a csoporthoz – folytatta a városvezető. – Városi rendezvényeken és a hétköznapokban is sokat segítenek, s mivel egy önként vállalt feladatról van szó, becsülendő és fontos, amit tesznek, hiszen ez kiegészíti a rendőrség vagy éppen a katasztrófavédelem munkáját.

A testület meghallgatta a szobakiadók szövetségének beszámolóját is. Papp Gábor leszögezte: ezzel a szervezettel is remek a város együttműködése, s gyakran e civil közösség képviseli Hévízt különféle vásárokon, szakmai rendezvényeken. Az önkormányzat anyagilag is támogatja működésüket, „hiszen fontos szerepük van a fürdőváros életében”, nemzetközi kapcsolataik révén is.

A grémium elfogadta a Festetics György Művelődési Központ idei programtervét. Ennek kapcsán a polgármester emlékeztett: a könyvtár március 1-jén ismét kinyit, már az új helyén, az átalakított, megújított Deák téri épületben, ahová új eszközöket és bútorokat is vásároltak.

– Teljes vertikummal fogadja a könyvtár az oda látogatókat, sőt: a civil szervezetek számára is kialakítottunk általuk használható helyszíneket, s ide költöznek a Teréz anya-intézmény egyes részegységei is. Utóbbi azért fontos, mert az energiaárak nem csökkennek, ám ezzel az átszervezéssel sok millió forintot tudunk megspórolni – fogalmazott Papp Gábor.

Mindez nemcsak megtakarítást eredményez, hanem megújulást is hoz, tette hozzá Hévíz első embere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában