Esemény

2024.02.18. 19:30

A falu idős lakóit ünnepelték

Szombaton faluházukban régi jó szokásukhoz híven terített asztal mellé ültette a község idős lakóit a település önkormányzata. A Felső Göcsej Közművelődési Egyesület segítségével ünnepi uzsonnával, a népdalkörül jóvoltából vidám műsorral tették emlékezetessé a délutánt.

Fincza Zsuzsa

Kustán Tünde Kun Magdolna: "Csak szelíden gyermekem" című versét tolmácsolta

Fotó: Fincza Zsuzsa

A sokszoros Aranypáva-díjas, Aranypáva Nagydíjas és Vass Lajos Nívódíjas Vadvirág népdalkör ezúttal a babosdöbrétei Bertók Béla tangóharmonika kíséretével alkalomhoz illő dalokkal, megható történettel (Némethné Szaniszló Marianna), vidám jelenettel (Egyed Józsefné és Kovács Lajosné), verssel (Kustán Tünde) és furulyaszóval (Németh Bíborka) szórakoztatta a vendégeket.

Egyed Józsefné és Kovács Lajosné tréfás jelenettel szórakoztatta a hálás közönséget
Fotó: Fincza Zsuzsa

- Szeretném hinni, hogy Németfalu egy kis sziget a mai rohanó világban, ahol odafigyelnek az idősekre, ahol közösségbe járhatnak, ahol érdekesek a régi történeteik. 

Ragánné Gyalog Erika polgármester az önkormányzat támogatásáról biztosította a falu idős lakóit
Fotó: Fincza Zsuzsa

Az időskornak is megvan a maga szépsége, s a mi feladatunk, hogy segítsük ezt megtalálni és megélni - fogalmazott köszöntőjében Ragánné Gyalog Erika polgármester. 

Németh Bíborka furulyaszóval teremtett jó hangulatot
Fotó: Fincza Zsuzsa

A település önkormányzati vezetője lapunknak elmondta, hogy a falu 43 nyugdíjas korú lakójára nem csak az ünnepség alkalmából gondolnak, szükség esetén a falugondnoki busszal orvoshoz vagy egyéb vizsgálatra szállítják őket, beszerzik számukra a gyógyszereket, ha kell be is vásárolnak. 

Barabás József alpolgármester virággal köszöntötte a nyugdíjas falubeli asszonyokat
Fotó: Fincza Zsuzsa

Kérésre lakhatási támogatást, szociális tűzifát adnak a rászorulóknak, de nem feledkeznek meg a karácsonyi ajándékukról sem. 

Vadvirág Népdalkör dalcsokrokkal köszöntötte a vendégeket, elől Egyed Józsefné szólóénekes
Fotó: Fincza Zsuzsa

Szövő, hímző szakkörökön vehetnek részt, s a pár hete indított 1-1,5 órás gyalogtúrán is szívesen látják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában