A pótlékokkal együttes átlagbér eléri a 695.600 forintot

2024.02.02. 16:30

A béremelés több mint 170 oktatót érint a kanizsai szakképzésben

A pedagógus-béremelés gyakorlati megvalósulásáról adott tájékoztatást pénteken a Nagykanizsai Szakképzési Centrum. Bene Csaba kancellár és Anda Zoltán főigazgató konkrét adatokkal is készült.

Pásztor András

Andra Zoltán főigazgató (balról) és Bene Csaba kancellár a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

Bene Csaba kancellár elmondta: a Nagykanizsai Szakképzési Centrum oktatói a héten kézhez kapták munkaszerződésük módosítását, amely tartalmazza a kormány által már korábban bejelentett, átlagosan 32,2 százalékos bérfejlesztést.

- A szakképzésben legutóbb ilyen mértékű bérfejlesztés 2020-ban volt, amikor a munkáltatói jogviszonyváltás is megtörtént - emlékeztetett Bene Csaba, aki jelezte: a mostani béremelés több mint 170 oktatót, illetve olyan, a pedagógiai munkát közvetlenül segítő munkatársat érint, aki rendelkezik pedagógiai végzettséggel. - Örömmel vették tudomásul az érintettek, hogy a kormány betartotta ígéretét, és a köznevelésben dolgozó pedagógusokkal egyenlő, sőt azt egy minimális mértékben meghaladó forrást biztosítottak a bérfejlesztésre.

A kancellár azt is jelezte: azok a technikai dolgozók, akiket érintett a minimálbér emelése, azt már az elmúlt év végén megkapták, mint ahogy az országban mindenhol. Akiket nem érintett a minimálbér emelése - mert minimálisan magasabb volt a bérük -, azok a technikai dolgozók az igazgatók javaslatai alapján differenciált béremelésben részesültek, 5-15 százalékos mértékben.

Anda Zoltán főigazgató elmondta: az emelést követően az oktatói bérminimum 582 ezer forintra emelkedett, míg a pótlékokkal együttes átlagbér eléri a 695.600 forintot. Az osztályfőnöki pótlék havonta 50 ezer forintra változott, míg a munkaközösség-vezetői pótlék havi 30 ezer forint lett. A főigazgató azt is hozzátette, hogy az NSZC oktatóinak 62,8 százaléka 32 százaléknál magasabb béremelést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában