Bővítik

2024.01.03. 12:15

Újabb fejlesztés a zalaegerszegi északi ipari parkban

Bővíti az északi ipari parkot Zalaegerszeg önkormányzata, írta Facebook-posztjában Balaicz Zoltán polgármester.

Zaol.hu

Az ipari park a járműipari tesztpályával

Forrás: Balaicz Zoltán a Facebook-oldala

A bejegyzésben olvasható: Zalaegerszeg északi részén két ipari zóna is található, melyeket a 76-os út választ el egymástól. A 76-os úttól északra az alapvetően állami iparfejlesztéshez kapcsolódó zóna található (Zala ZONE Járműipari Tesztpálya, Rheinmetall gyár, Science Park, AVL kutató-fejlesztő központ, a még épülő BOSCH kutató-fejlesztő központ).

A 76-os úttól délre, a város irányában található az önkormányzat által kialakított zóna, ahol helyi vállalatok, illetve magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások működnek (inkubátorház 1-es, 2-es és 3-as üteme, Zalaco, Mould-Tech, Liegl & Dachser, Edelmann, Plazma-Vas, Fundament Plusz, Györe Intertrans, Pernix Pharma, WE Automize, MPL, Csejtei, ODBE, Volt Master).

Az elmúlt években több alkalommal bővítette és fejlesztette az önkormányzat ez utóbbi ipari zónát, azonban 2023-ban a beruházó vállalkozásoknak kiajánlható közművesített és úttal megközelíthető parcellák ismét elfogytak, miközben több cég is jelezte, hogy szeretnének újabb iparcsarnokokat építeni, újabb munkahelyeket létrehozni.

"Ezért 2023 utolsó hónapjaiban tárgyalásokat folytattam Navracsics Tibor miniszter úrral és kollégáival, melynek eredményeként az elmúlt esztendő utolsó napjaiban 400 millió forint kormányzati támogatásról született döntés, melyből városunk tovább bővíti az önkormányzati ipari zónát: a Mould-Techtől, a Fundament Plusztól, a Györe Intertranstól és a Csejteitől délre, a város felé eső területen újabb parcellákat alakítunk ki feltáró ipari úttal, közvilágítással és közművekkel" - közölte Balaicz Zoltán a Facebook-oldalán.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában