2024.01.24. 11:30
Teljesült a zalai fagylaltmester s a magyar válogatott nagy álma
Fantasztikus teljesítménnyel bronzérmet szerzett a fagylalt-világbajnokságon a magyar válogatott, amelynek oszlopos tagja a gyenesdiási Bringatanya–Somogyi fagylaltműhely számos Európa- és világversenyen már több medált is nyert fagylaltmestere, Somogyi Renáta.
Még a verseny előtt: a magyar fagylalt-válogatott a múlt hét közepén érkezett meg Olaszországba – a jó szereplés reményével. A tervük bejött
Fotó: magyar válogatott
A Gelato World Cup elnevezésű nemzetközi elitversenyt kétévente rendezik meg az olaszországi Riminiben, amelyre a magyar fagyiválogatott az egy évvel ezelőtt szerzet Európai-bajnoki bronzérmével kvalifikálta magát. Azóta a Somogyi Renáta, Gaborecz István (Ice Art Hungary), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda) összetételű nemzeti csapat rengeteget készült, nemcsak egyénileg, hanem közösen is, aprólékosan begyakorolva minden mozdulatot, mesélte lapunknak az elismert zalai fagylaltmester.
S erre szükség is volt, hiszen Riminiben négynapos, feszített program várt a résztvevő válogatottakra – így minden pillanatban mindennek klappolnia kellett. Összesen 11 ország mérettette meg magát a legjobbnak járó címért, köztük Argentína, Szingapúr, Peru, Mexikó, Kína és a címvédő Olaszország.
A résztvevőknek 10 versenyszámot kellett teljesítenie, készítettek dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy tejes és vizes bázisú fagylaltot.
A magyar csapat fagylalttortája a világbajnokság egyik leglátványosabb alkotása volt. Somogyi Renátáék az Alice Csodaországban című regényt választották témaként, megidézve Alice és a Fehér Nyúl kalandjait. Ezt a kreációt, mint ahogyan válogattunk többi alkotását is, nagyra értékelte a zsűri.
Ennek eredményeként a tavalyi Eb-bronz után ezúttal világbajnoki harmadik helyezést szerzett a magyar team, tovább erősítve a hazai kézműves fagylalt nemzetközi rangját, presztízsét. Az aranyérmet a házigazda olaszok, az ezüstöt a dél-koreaiak nyerték.