Sajtótájékoztatót tartott az ÉVE

2024.01.17. 17:15

Kormányzati elvonásokról Nagykanizsán

A kormány az idei évben 1600 millió forintot von el a várostól – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezető-helyettese, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke.

Pásztor András

Horváth Jácint szerint a kormány 1600 millió forintot von el idén Nagykanizsától

Fotó: Pásztor András

Horváth Jácint elmondta: a város vezetése elképesztő kormányzati megszorításokkal küzd, melyek egyaránt negatívan befolyásolják a működést és a fejlesztéseket.

A frakcióvezető-helyettes jelezte: 2024-ben 569 millió forinttal kevesebb működési támogatást kap Nagykanizsa, mint tavaly, emellett az eddigieknél jóval magasabb, 893 millió forintos szolidaritási hozzájárulást is fizetnie kell a városnak. Ráadásul ez utóbbi összeg 2020-ban még nulla forint volt. A képviselő jelezte egyúttal, hogy a kormány továbbra sem hagyja helyben a kanizsaiak által befizetett gépjárműadó arányos részét, ez a körülbelül 200 millió forint az idén is elvonásra kerül.

Horváth Jácint szerint a fent említett tételek több mint 1600 millió forintot tesznek ki, jóllehet ez az összeg az azóta halmozódott inflációt még nem is tartalmazza. A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: felháborító, hogy a kormány a kanizsaiakkal akarja megfizettetni az elhibázott gazdaságpolitika árát, és emellett még a legfontosabb várost érintő beruházásokat és fejlesztéseket – sportuszoda, konferenciaközpont, Ferences kolostor rekonstrukciója, dél-keleti elkerülő út – is leállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában