Helyi közélet

2024.01.07. 15:11

Klasszikus kórusművek, könnyűzenei átdolgozások Nagykanizsán

Két részból álló kórushangversenyt adott szombaton este Nagykanizsán, a református templomban a Farkas Ferenc Énekegyüttes. Az elsőként bemutatott kórusművek még a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódtak, a program vége felé pedig – egy finom átmenetet követően – vidámabb, mondhatni farsangi jelleget öltött a koncert.

Gyuricza Ferenc

A Farkas Ferenc Énekegyüttes

Fotó: Szakony Attila

Ezt a kettősséget hivatott jelezni a koncert elnevezése is, a „Vízkereszt, vagy…” cím ugyanis egyaránt utalt a megelőző időszakra, valamint az előttünk álló hetekre is. A repertoár is igen színes volt, míg az első részt főleg a klasszikus kórusművek, egyházi témájú kortárs darabok, imádságok tették ki, addig a második részben már könnyűzenei átdolgozások is helyet kaptak, hol a capella előadással, hol gitár- vagy zongorakísérettel. Ezek az átiratok a 13 tagú énekegyüttes zeneszerző-hangszerelője, Baráth Zoltán munkáját dicsérik.  

 

- A Farkas Ferenc Énekegyüttes ezzel a koncerttel nemcsak a karácsonyi ünnepkört zárta, de a 2023-as esztendőt is, ami nagyon jól sikerült – mondta lapunknak Baráth Yvette karnagy. – A programjaink közül a két legkiemelkedőbb egy júniusi horvátországi nemzetközi kórusversenyen való szereplésünk, illetve az a szeptemberi három napos koncertturnénk volt, amely során Gyulán és környékén jártunk, beleértve a határon túli partiumi részt is. Horvátországban első magyar résztvevőként rögtön az ezüst diploma első helyén végeztünk, a szeptemberi körútunk során pedig fellépések sokaságát tudhattuk magunkénak, ezek között fleshmobok, koncertek és mini-koncertek egyaránt szerepeltek. 

Baráth Yvette hozzátette: a szombati fellépésüket követően hamarosan újra a nagykanizsai közönség elé állnak, hiszen március 18-án, a Hevesi Sándor Művelődési Központban ők adják a 2024-es Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitókoncertjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában