Felgyorsult a kölcsönzés is

2024.01.22. 15:00

Kiállításon a könyvtár szolgáltatásai

A magyar kultúra napján hétfőn a Halis-könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállítás nyílt a bibliotéka oszlopain. Az érdekes tárlat évekre lebontva mutatja be a szolgáltatások fejlődését.

Benedek Bálint

Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója a gyerekeknek tartott tájékoztatót

- Könyvtárunk történetének talán a leghosszabb kiállítási sorozatának az újabb állomásán köszöntjük a látogatókat - mondta Czupi Gyula igazgató. - A 2004-ben indult sorozat egyes éveit elevenítjük most fel. A hosszú évtizedek állandónak látszó könyvtárhasználati formái és a szolgáltatások is ebben az időszakban változtak meg. Az internet lehetőségei és könyvtárunk saját világháló tartalmai új kihívások elé állított bennünket. A kölcsönzés számítógépessé válása, a katalógusunk bárhonnan való elérhetősége még a legklasszikusabb feladatunkat, a könyvek kölcsönzését is átalakította. Ez a folyton gyorsuló változás tette szükségessé, hogy használóink figyelmét felhívjuk az új lehetőségekre. A könyvtárhasználat lehetőségeinek tanulása is egy életen át tartó folyamat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában