Programajánló

2024.01.05. 09:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zalában

Zaol.hu

Szandi Zalacsányban lép fel január 6-án

Fotó: MW-Archívum

A város napja

Lentiben a városnapi programhoz kapcsolódva a városi könyvtárban pénteken 18 órakor nyílik meg Kovács Zoltán fotós Mozaikképek című tárlata. A művelődési központban pedig a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában 19 órától láthatja a közönség a Padlás című musicalt. Szombaton a városnapi ünnepség és az önkormányzati kitüntetések átadása 16 órakor kezdődik a városi művelődési központban a meghívott vendégeknek, ahol Horváth László polgármester köszöntőjét követően dr. Nagy István agrárminiszter mond beszédet. A műsorban a Boglya Népzenei Együttes és a Kerka Táncegyüttes lép fel. Este 19 órakor a rendezvénytéren tűzijáték lesz, illetve forralt borral, lángossal várják majd az ünneplőket.

Ünnepi programrend

Még vasárnapig tart az ünnepi programrend a keszthelyi Festetics-kastélyban, ahol az érdeklődők szakmai vezetések részesei is lehetnek. Naponta 11 órakor a Kocsik, hintók, automobilok az arisztokrácia életében, 13 órától a vadászati múzeumban „A vadászat a természetvédelem nélkülözhetetlen része” címmel, 14.30-tól a történelmi modellvasút-kiállításban, 15.30-tól a Főúri utazások, úti kalandok című állandó tárlat helyszínén indulnak a csoportok.

Üzemel a jégpálya

Ezen a hétvégén is nyitva tart a keszthelyi jégpálya az Energia téren. A csúszós kalandra vágyók díjfizetés nélkül csúszkálhatnak, naponta 11 és 19 óra között. A tervek szerint január 15-ig minden nap várják a mozogni vágyókat a 20 méter átmérőjű létesítményben, amely egy időben 45 embert képes befogadni.

Szandi-koncert

Szandi ad koncertet Zalacsányban, a rendezvénytéren szombaton 17 órától. A népszerű előadó a program során legnagyobb slágereiből kínál egy csokorra valót a látogatóknak.

Ételosztás

A zalaegerszegi Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata jótékonysági melegétel-osztást szervez, melyen 150 adag főtt étellel, kenyérrel, pogácsával várják az anyagi nehézséggel küzdő honfitársainkat, hátrányos helyzetűeket és nélkülöző családokat. Január 6-án, szombaton 11.30 órától a zalaegerszegi Városi Sportcsarnok előtti terület bal oldalán kerül sor az akcióra.

Újévköszöntő gálaműsor

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében szombaton 17 órától rendezik meg a már hagyományos újévköszöntő gálaműsort. Köszöntőt Gyarmati Antal polgármester mond, majd a Tornyos TánClub helyi és zalaszentgyörgyi táncosai, illetve a helyi akrobatikus rock and roll csoport tagjai lépnek színpadra.

Kórushangverseny

Nagykanizsán, a református templomban szombaton 17 órakor a Farkas Ferenc Énekegyüttes tartja koncertjét.

Újévi hangverseny

Nagykanizsán, a miklósfai városrész Nagyboldogasszony templomában vasárnap 17 órakor újévi hangversenyt tartanak Nagykanizsa Város Vegyeskara, valamint Kardos Eszter és Gölles Martin közreműködésével.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Mama Africában szombaton Dope és Danksess-Joke keveri a zenét. Nagykanizsán, a Cserfő Jazz Clubban szombaton 20 órától a Gayer Mátyás Trió ad koncertet. Keszthelyen, a No.1 Szalonban szombaton Sterbinszky lesz a hangulatfelelős.

Fúvósok

A Zalaszentgróti Városi Fúvószenekar január 6-án 18 órakor ad új évi hangversenyt Zalaszentgróton, a Városi Művelődési Központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában