Lézershow és tűzijáték

2024.01.01. 09:21

Dísz téri évbúcsúztató, évköszöntő Zalaegerszegen - fotógalériával

Indukált emisszióval útjára indított fotonok milliárdjai rajzoltak képeket a sötétbe burkolózott Dísz tér füstgenerátorokkal vetítőteremmé alakított levegőjébe az újév hajnalán.

Arany Gábor

Fotó: A szerző

Másként: lézershow szórakoztatta az óévet búcsúztató, az újévet köszöntő seregletet a megyeszékhelyi belvárosban vasárnapról hétfőre, azaz 2023-ról 2024-re virradóan, de azért jó néhány tűzijátékot is útnak indítottak a közelgő esőt ígérő felhők mögé bújt csillagok felé.
A szórakozásról, a szórakoztatásról megoszlottak a vélemények. Kapuváról érkezett Zalaegerszegre Takács Péter és Varga Vivien, akik szombattól keddig tervezték zalai programjaikat. Láthatóan jól érezte magát a fiatal pár, amit erőteljes trombitaszóval is tudtára adta mindenkinek
 Néhány lépésre tőlük a régebbi idők dalait hiányolták a lemezlovasok kínálatából egy hölgykoszorú tagjai, akiknek azért ez láthatóan nem rombolta a hangulatukat, bár ebben a korábban elfogyasztott nedűknek is lehetett szerepe.
A hetvenes évek zenéje kellene, és ennél nagyobb hangerővel, mondta egyikük, aki elárulta, tíz év kihagyás után szánta rá magát az utcai szilveszterezésre. Az új év köszöntése, a lézershow után pedig a nyakukba veszik a várost, árulta el.
Többen maguk gondoskodtak szórakoztatásukról. Pezsgős üvegekkel, tűzijátékokkal felszerelkezve érkeztek a forgatagba, és amint az ital kifogyott, indítóállássá vált a palack.
Tőke Erik, a városháza előtt parkoló Tütü Gasztró Busz vezetője elégedett volt a forgalommal a kisebb-nagyobb hullámzás ellenére. Bár este nyolctól már pörgött a zene, csak kicsit később, fél tíz tájt indult be a buli, és úgy látta, hogy hajnali két óra tájt már kitehetik a zárva táblát. Utána pedig amúgy is megjön az eső.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában