Kóstolók lesznek

2024.01.25. 10:30

Borbarangolás a történelmi Dél-Zalában

A történelmi Dél-Zalához tartozó dombhátak legjobb borait kóstolhatják mindazok, akik részt vesznek azon a nagyszabású gasztro-kulturális programon, amit hagyományosan Becsehelyen rendeznek meg az előttünk álló hét végén. A térség termelői mintegy nyolcvan borral lesznek jelen az eseményen.

Gyuricza Ferenc

A programra a muravidéki Lendvától indulva, a dél-zalai, szlovén és horvát határmenti térséget is felölelően, egészen Miháldig bezárólag érkeznek borkínálók.

Forrás: Schutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Erről Németh Géza polgármester, a Borbarangolás a történelmi Dél-Zalában elnevezésű rendezvény ötletgazdája számolt be lapunknak. Elmondta: azért szervezik meg évről évre a borbarangolást, hogy a téli időszakban is tudjanak olyan programot biztosítani a térségben élők számára, amely némileg a hagyományos borfesztiválokra emlékeztet, azaz kellemes meleg környezetben, finom házias ételek és nagyszerű szórakoztató zene mellett jó borokkal szeretnék kínálni a vendégeiket. Németh Géza azt is hozzátette: a község faluházában szombaton 14 órakor kezdődő programra a muravidéki Lendvától indulva, a dél-zalai, szlovén és horvát határmenti térséget is felölelően, egészen Miháldig bezárólag érkeznek borkínálók. A szortimentben természetesen megtalálhatóak lesznek a helyi termelők borai is. A program során emellett – a 15 órára tervezett köszöntőket követően – a nagykanizsai Cika Borászat 2023 őszén Berlinben, az ottani Wine Trophy-n aranyérmet nyert borát is megkóstolhatják a jelenlévők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában