Tavaszra készül el a társasházak közötti szakasz

2024.01.31. 13:00

Felújítják a zalaegerszegi Jókai utca - Platán sor közötti feltáró utat

Már 2021-ben elindult Zalaegerszegen a Platán sor és a környező utcák (Jókai, Mikes, Arany) közötti feltáró utak felújítása, ez a munka a Platán sor 1-3-5. számú társasházak észak-keleti oldalán húzódó úttal folytatódott a Kovács Károly városépítő program keretében, mondta a szerdai sajtóbejáráson Bali Zoltán alpolgármester. A munkálatokkal a tervek szerint tavaszra készülnek el.

Arany Horváth Zsuzsa

Szak Tibor, a polgármesteri hivatal csoportvezetője  és Bali Zoltán alpolgármester a felújítás alatt álló útszakaszon

Fotó: Pezzetta Umberto

A korábbi projekt keretében 2023-ban elkészült a Jókai utca - Arany János utca közötti szennyvízcsatorna-rekonstrukció III. üteme, mely érintette a Platán sor 3. és 5. szám alatti lakóépületek környezetét, ezzel  javult a vízszállító kapacitás és a keletkező szennyvíz biztonsággal elvezethető.

Fotó: Pezzetta Umberto

A szennyvízcsatorna-rekonstrukciót követően a mostani felújítás keretében az Arany János utcától a Mikes Kelemen utca 8. számú társasházig a lakóút burkolata három méter szélességben és mintegy 186 méter hosszúságban újul meg. Az elégtelen teherbírású helyszíneken, illetve ott, ahol a környező terep magassági viszonyai nem teszik lehetővé a ráemelést, elbontják a teljes pályaszerkezetet és újjáépítik. A teljes útszakaszra egységesen 5 centiméter aszfalt kopóréteget húznak.

A csapadékvizek elvezetése érdekében 65, illetve 169 méter hosszúságban új kiemelt szegély épül. Az Arany János utcára a csapadékvizek kifolyásának megakadályozására a csomópontban és a Platán sor 1.-3. számú lakóház közötti parkoló víztelenítésére rácsos folyóka, a zöldterületi kivezetésre rézsű épül. A műszaki tartalomról Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője tájékoztatta a sajtót. A kivitelezési munkálatokat a Vasi Aszfalt-Gép Építőipari és Szolgáltató Kft. végzi bruttó 18,6 millió forintért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában