Szimfonikusok karácsonyi koncertje irodalommal fűszerezve

2023.12.23. 14:30

Telt házas este volt Zalaegerszegen

Mozsár Eszter

Fotó: Seres Péter

Második alkalommal adott karácsonyi koncertet a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar közreműködésével a Hotel Arany Bárány télikertjében pénteken este. A telt házas rendezvényen az ünnepkör hangulatát megidéző barokk zeneszerzők darabjai, Bach és Vivaldi-művek csendültek fel, valamint Vivaldi Négy évszakából Tél című tételét hallhatta a közönség. A szimfonikus zenekart Bognár Ferenc vezényelte, a kórus karnagya Kovács Kata volt. A közös produkcióban Eszterházy Pál Harmonia Caelestis, valamint Szokolay Sándor Karácsonyi pasztorál című művéből énekeltek. Szólót énekelt Standi Szilvia énekművész. 

Az esten két, Zalaegerszegről elszármazott hegedűművész, Nauratyill Eszter és Györe Nóra szintén szólistaként lépett fel, a karácsonyi költeményeket H. Horváth Gyula szavalta el.

A műsor előtt Balaicz Zoltán polgármester mondott karácsonyi köszöntőt, valamint köszönetet az ötletgazdának, Velkey Péter polgármesteri kulturális tanácsadónak, továbbá Tóth Lászlónak, Kovács Katának, a zenekar és a vegyeskar minden tagjának, valamint az 1894-ben épült szállodának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában