Nem riasztotta el a résztvevőket a zord időjárás

2023.12.04. 14:30

Szombaton mikulástúrát tartottak Bakon

Tamás Ádám, a baki önkormányzat képviselője tájékoztatta lapunkat a múlt szombaton első ízben, hagyományteremtő céllal megrendezett baki mikulástúráról, amelyen a nem túl kedvező időjárás ellenére több mint negyvenen vettek részt. Nem csak bakiak tették meg a hat kilométeres távot, csatlakoztak a környező településekről is.

Zaol.hu

Forró itallal kínálták a résztvevőket

Forrás: ZH

- Ez azért jelentős a településünk történetében, mert ez volt az első jótékonysági túránk - fogalmazott Tamás Ádám. - A 2000 forintos felnőtt regisztrációs díjból befolyt összeget a baki iskola és óvoda számára gyűjtötte a túrázó közösség, amiből majd sport- és játékeszközöket fogunk venni. A kezdeményezés hagyományteremtő szándékú, minden évben jótékony céllal, egyre több falubeli lakost és környékbeli települést bevonva.
 A szervezők a következő levélben köszönték meg a részvételt, a túrázókat arról is tájékoztatták, milyen anyagi sikerrel zárult az akció: "Kedves Túrázók!  Köszönjük nektek, hogy ilyen zord időben is közel negyvenen részt vettetek az első baki Mikulásváró Túrán az év utolsó hónapjának második, ámde első „hófedte” napján. 

 

Az öreg Fehérszakállú végül megrázta a szakállát, így az eső átváltott havazásba, tényleg mikulásváró hangulat kerekedett a végére. Reméljük, mindannyian jól éreztétek magatokat - vigyétek tovább a túra hírét, és bízunk benne, hogy találkozni fogunk a következő túra alkalmával.  A nevezési díjaknak és a felajánlásoknak köszönhetően közel 120.000 forint jött össze, amiből az óvoda és az iskola számára sporteszközöket fogunk vásárolni. Nehéz lenne felsorolni azokat, akik hozzájárultak a túra megrendezéséhez, de szeretnénk megköszönni a baki önkormányzatnak a hozzájárulást, a faluház dolgozóinak, a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskolának, a Baki Polgárőr Egyesületnek és a Kistermelők Baráti Egyesületének az aktív részvételt. Köszönjük a felajánlott támogatásokat mind a magánszemélyektől, mind pedig a helyi vállalkozóktól. Természetesen mindenkinek járt egy ajándék befutóérem és egy kis csomag."  

 

Tamás Ádám lapunknak elmondta, azok számára is nyitott a jótékony adakozás, akik most nem tudtak részt venni a túrán. Ha egyénileg teljesítik a hat kilométert és ezt igazolják, részesülnek a köszönetképpen átnyújtott ajándékcsomagokból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában