Adományért mézeskalácsot

2023.12.04. 17:30

Szeretetfa a nagykanizsai könyvtárban

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványa 11. alkalommal nyitotta meg hétfőn a Szeretetfa elnevezésű jótékonysági kezdeményezését a Halis-könyvtárban.

Benedek Bálint

Balogh László is üdvözölte a Szeretetfa üzenetét a könyvtárban

Fotó: Szakony Attila

A jótékonysági kezdeményezésről az eseményen elhangzott: december 4-től jövő év január 6-ig a bibliotékában egy karácsonyfát állítanak fel, amit mézeskalácsformák díszítenek. A segíteni és adakozni vágyó emberek az adományozás jegyében kivehetnek egy mézeskalácsot az ott elhelyezett ládikóból és a lehetőségeikhez mérten az erre szánt felajánlást a fa előtt elhelyezett üvegbe bedobhatják, majd ezt követően hazavihetik a jelképes ajándékot, hogy saját otthonukat díszítse és emlékeztesse őket a karácsony valódi értékére.

Fotó: Szakony Attila

– A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe, mellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk – mondta Mészáros Adrienn, a  Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. – Napjainkra családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett. Az ünneplés alkalmat ad arra, hogy egy kicsit felülemelkedjünk a hétköznapok világán, elmélyedjünk, odafigyeljünk egymásra, és ez fényt vigyen mindannyiunk életébe, ezért gondoltunk az ügyfeleinkre is a Szeretetfa felállításával. A mézeskalácsokért felajánlott adományból származó bevétel a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványát hivatott gazdagítani, melyből a hátrányos helyzetben lévő gyermekeket és családokat támogatjuk.

Ezt követően Balogh László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében szólt az adventi várakozás öröméről és arról, hogy a szeretetre mindenkinek mindig szüksége van, ebben az időszakban pedig különösen.

Fotó: Szakony Attila

– Nagy köszönettel tartozik a város közössége a központnak és az alapítványnak, hogy évről évre megszervezi ezt a jótékonysági rendezvényt – folytatta a városvezető. – Az ajándékozásnak ez a formája igazán szívet melengető, hiszen a segítségnyújtással még több szeretet közvetíthető a közösség tagjai között.

Majd Czupi Gyula, a kezdeményezést az első pillanattól segítő Halis-könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

– A Szeretetfa behozza az épületbe a karácsony hangulatát – mondta. – Közben pedig úgy lehet támogatni egy jó ügyet, hogy a központ munkatársai is adnak. Ők sütöttek mézeskalács-díszeket, amiből az adomány fejében egyet el lehet vinni, s az otthoni fenyőfára kerülve emlékeztet arra, hogy gondoltunk a nélkülözőkre.

Ezután a központ dolgozói és a Rozgonyi-iskola diákjai közös karácsonyi énekkel koronázták meg a Szeretetfa üzenetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában